En liten guide till inredningsbutiker och restauranger i Köpenhamn

Jag tänkte dela med mig av några tips på inredningsbutiker, ett cafe och en restaurang som jag tycker platsar bra på listan på ställen att besöka om du är på weekend i Köpenhamn. För oss var det omälvande och härligt på samma gång. En fantastisk weekend i Köpenhamn som avlutades med att Sandra kissade på en sticka på ett hotellrum med oss sju andra väntandes utanför som sen visade sig vara positivt.

Dom här tjejerna har jag hängt med i ungefär 15 år, vilket blir halva mitt liv. Vi bestämde oss för att skippa att ge varandra presenter nu när alla fyllde 30 under 2015 och istället åka på en weekend ihop. Vi bor i dag från Lund i söder till Luleå i norr plus att dom flesta är småbarnsmammor och vi räknade att det är nio barn samanlagt och en liten tionde på väg, så det är ett stort projekt när vi ska ses allihopa samtidigt.

Men den här helgen i höstas klaffade allt och vi flög alla ner till Köpenhamn och checkade in på First Hotel Kong Fredrik

 Bo på hotell i köpenhamn danmark  First Hotel Kong Fredrik . 

Vi råkade pricka in en regning helg men vad gjorde det när vi hade Lisas regnjacka som piggade upp allt. 

 tips på restauranger, cafe, inredningsbutiker i köpenhamn danmark

Cafe tips

Undangömd på en innergård ligger Beau Marche (Ny østergade 32). Det är ett pyttelitet och ombonat vincafe där varje meter av deras väggar är täckta med omaka tavlor. Deras mat hämtar inspiration från dom franska marknaderna och vi hade tur att få plats på deras enda långbord för att äta lunch. Supermysigt!

 köpenhamns bästa cafe  Beau Marche  i danmark
  vinbar  Beau Marche  i köpenhamn
  Beau Marche  tips äta på cafe weekend köpenhamn
 Beau Marche cafe köpenhamn danmark

 Sanna på innergården med dom vackra buskarna. 

 platser att se i köpenhamn 

Inredningsbutiker

Det finns en inredningsbutik som du passerar med samma namn i anslutning till vincafet Beau Marche Där kan du hitta industriell design, möbler och föremål, gamla som nya. Om du inte hittar något som får plats i din resväska så går du definitivt därifrån med massa nya inredningsidéer. 

 Beau Marche inredningsbutik i köpenhamn

 Nield Hemmingsens gade 3 ligger butiken Stilleben som har en väldigt inspirerande övervåning med konst man kan köpa till rimliga priser. 

 köpa tavlor med konst till rimligt pris i köpenhamn 

Restaurang

Cofoco i Vesterbro levererade till och med bättre än vi hade förväntat. Cofoco lägger sin fokus på danska råvaror och ingredienser där dom själva beskriver det som rustik och elegant, enkel och komplex, men alltid riktigt god. Rätterna serveras i mindre portioner och du kan beställa en 4,5 eller 6-rättsmiddag. Det är absolut inga problem att vara vegetarian, dom ändrar om i menyn så det passar även dig. Bilden nedan är från sista kvällen då åt vi på Madklubben som som inte riktigt levde upp till våra förväntningar då maten inte riktigt var tip topp och lokalen var enorm så mysfaktorn försvann lite. Kanske var det för att vi fick bordet bredvid köket och hade konstant servitriser som sprang jäktade fram och tillbaka. Lägg hellre dina pengar på Cofoco tycker jag. 

 restaurang tips i köpenhamn  för en weekend Madklubben och Cofoco

Du hittar mig även här: