Om att lifta till Bayonne, Frankrike

Vi vinkade hejdå till Sanna och Kalle i Capreton och begav oss upp mot Bordeaux, till vårat nästa stopp som var att hälsa på Simon. Tanken var att vi skulle ha tagit bussen till Bayonne för att där byta till tåget. Men när vi skulle ge oss iväg för att hitta busshållplatsen i Capreton så måste vi ha gått helt galet och hittade den inte och strax efter dundrade bussen förbi oss och vi stod snopet kvar efter vägen i 40 graders värme. Vi gjorde det enda vi kunde göra och det var att lifta. 

Det gick förvånansvärt fort att få skjuts. En tjej plockade upp oss som var på väg hem från jobbet, hon körde omvägar från dit hon skulle bara så att vi skulle komma ut på den bästa vägen för att lifta vidare. Inte mer än 15 min senare satt vi i en bil med en man som knappt pratade nån engelska och hans 3 år gamla son som bombaderade mig nyfiket med frågor om vad jag hette och hur gamal jag var. 

Men vi hann med tåget i Bayonne med råge och strosade runt bland gatorna för att fördriva tiden. Känner instinktivt att fler städer borde vara klädda i vimplar. 

Tåget kändes lite som att gå ni en Wes Anderson film och det är ju inte helt fel. 

We missed our bus in Capreton and had to hitchhike to Bayonne to get on a train to Bordeaux.