Upptäck Stockholm: 58 Dim Sum - prisvärda dumplings

Det här är min nya bloggserie som heter Upptäck Stockholm där jag visar er mina favoritställen i den stad som jag numera kallar hemma och på vägen hoppas jag själv snubbla över massa nytt och spännande jag inte besökt innan. 

Idag vill jag tipsa om en väldigt liten och diskret restaurang (iafal från utsidan) vid namn 58 Dim Sum på Söder. Den har cirka fem bord,  vinkande katter och flera papperslykor som inredning. Men man går inte dit för inredningens skull (nog för att jag uppskattar vinkande katter) utan för deras goda och prisvärda dumplings. Vid lunch får du 10 stycken för 58 kronor och vid middagstid får du samma antal för 68 kronor. 

Man får en meny i en plastficka, penna och papper för att anteckna vad man vill ha för slags dumpling. Det jag gillar med det här stället är att man kan pyssla ihop dom som man vill. När det är samma fyllning i alla så blir det snabbt tråkigt. Jag föråt mig på dumplings när jag var i Mongoliet och Kina för ett par år sedan och hade inte ätit det sen jag testade det här stället förra året. Stort plus att det finns mycket att välja på om du är vegetarian med.   

Stället känns opretentiöst vilket man inte kan säga om som många andra ställen på söder och sen får man en liten nudelsallad till förrätt som ingår i priset. 

Dagen till ära hade vi en väldigt gullig bordsgranne. 

Adress: Renstiernas gata 23

Tunnelbana: Medborgarplatsen

Busshållplats: Tjärhovsplan