Posts in Personligt
Hjälp mig att förbättra min reseblogg!
alaska-vandra13.JPG
 

Den här hösten har jag drivit den här resebloggen i tre år, tiden går fort när man har roligt som man säger!

Just nu befinner jag mig i någon slags brytpunkt med alla mina kreativa delar i livet och jag känner att jag vill ta den här bloggen till nästa nivå. Men jag är lite förvirrad i exakt vad det är som jag behöver göra för ta mig dit. Jag tycker att det verkligen är på tiden att ni får göra er röst hörd och hjälpa till att forma den här bloggen, för utan er är ju den här bloggen ingenting!

Ni har bara blivit fler och fler det senaste året och jag skulle verkligen uppskatta att få ta del av era tankar och idéer hur jag ska göra bloggen ännu bättre.

 
 
Hur hittade du mig?
Hur läser du min blogg?
Hur länge har du läst min blogg?
Vad vill du läsa mer om på min blogg? (Man får kryssa i flera alternativ)
Skulle du vilja att jag sålde affischer med mina fotografier?
Skulle du vilja att jag hade fotoworkshops där jag lär dig att utveckla ditt bildspråk och bli en bättre fotograf?
Vilka blogginlägg uppskattar du mest? (Man får kryssa i flera alternativ)
Hur ofta besöker du min blogg?
Vad tycker du om hur ofta jag uppdaterar idag?
Tankar och idéer? Är det något du tyckte saknades här? Tack snälla för att du följer mig och hjälper mig att ta bloggen till nästa nivå!
 

Foto på mig: Katarina från Äntligen vilse

Idag hade det varit din dag

Idag hade du fyllt år. Jag hade gjort som jag alltid brukade göra varje år. Det skulle plinga på din dörr och du skulle ha ett blombud som överraskade dig vid ytterdörren. Varje år skrevs det små kort till buketterna med en text om hur fantastisk du var som mamma, kvinna och förebild. När jag tömde huset inför försäljning hittade jag dom där små lapparna som du omsorgsfullt sparat i en liten låda. Idag önskar jag att jag kunde ringa och säga dom där orden istället. 

 mamma i rullstol

Hon var den starkaste kvinnan jag någonsin mött. Hon som trots att hon satt i rullstol hela min uppväxt högg ved för att värma huset. Hon som skrattade så att ögonen blev som små tunna streck. Hon som var vän med Formel 1 stjärnor i sin ungdom, förare som det görs hollywoodfilmer om idag. Hon som lämnade sitt hemland för kärleken till en svensk sjöman. Hon som ständigt såg till att vi packade bilen och åkte ut på små äventyr nästan varje helg i min barndom trots att hennes ben inte fungerade längre. Hon som uppmuntrade mig att resa så mycket jag kunde.

Under mitt första år på min fotografutbildning på Fotoskolan STHLM fick vi uppgiften att tolka ordet kroppen på vårat eget sätt. Idag är jag tacksam att jag valde att fotografera min mamma till den uppgiften. Nu har jag dom där små vardagsögonblicken som bara flimmrade förbi sparade. Ögonblicken som verkade vara obetydliga men som är dom saker som hänger kvar hos mig än idag. 

mamma-rullstol04.JPG
mamma-rullstol01.JPG
mamma-rullstol02.JPG

Du hittar mig även här: 

Ögonblick från ett hus i Luleå
 inredning i luleå

I ett sovrum ovanför garaget ligger vi på rad. Linn och Sanna i dubbelsängen och jag på en luftmadrass på golvet vars luft har sakta pysst ut under natten. Sedan Löva gått upp så ha jag sjunkit ännu lite till som om madrassen kramade om mig och höll mig kvar. Jag och mitt tjejgäng som jag hängt med sedan gymnasietiden har samlats i Luleå för en helg där Lisa och Viktor byggt sig ett vackert hus med havsutsikt. 

Vi hör små steg i trappen och röster som viskar till varanndra. Väl uppe på vår våning kikar dom försiktigt fram för att se om vi var vakna. Det var Lisas små tvillingar Liv och Björn som tycker att vi gäster sover alldeles för länge då dom poänterar att dom har varit vakna sedan klockan sex. Sen blir min säng ett hoppslott där dom tar sats i den vanliga sängen och kastar sig handlöst ner på madrassen och ibland mina ben. Jag guppar upp och ner när dom träffar madrassen som om  jag var till havs. 

Vi stiger äntligen upp till Liv och Björns glädje och tar oss till huset där Lisa, Sandra, Cissi och Löva ligger uppradade i den stora mörkblåa soffan och sörplar i sig kaffe. På teven är OS i full gång och Sverige ska tävla i damstafetten. Det bekanta ljudet av längdskidor drar mig tillbaka till min uppväxt då det aldrig missades en tävling. Där pappa alltid satt framlutad i fotöljen med fokuserad blick. Själv blev jag så ointresserad av sport man kan bli men drogs ändå med i spänningen när Kalla pinnade på som tusan och vi kammade hem ett silver. 

 

 inredningi luleå
 facetime med familj och vänner
 same konst i luleå
 dricka vin i luleå
 kamin i luleå

På eftermiddagen efter ha varit ute och gått på ett fruset hav sätter Lisa på bastun där vi spenderar vad som känns som timmar med att lyssna på gamla hits från 2000-talet. För att sen storkna av värmeslag som leder till att vi skyndar oss ut i kylan för att lämna rumpmärken i snön. Jag som var den sista av oss att duscha kommer upp i huset och då är det redan full rulle i matlagningen. En av rätterna på menyn står bibimbap som jag bara ätit på restaurang och aldrig lagat innan. Jag som inte är en hejare i köket blir alldeles kallsvettig av alla moment som känns superavancerade. Men eftersom jag har så grymma vänner så blir det i vanlig ordning så otroligt gott! 

 inredning i luleå
 laga bibimbap i luleå
 inredning i luleå
 laga bibimbap i luleå
 inredning i luleå
 middag i luleå
 middag i luleå

Du hittar mig även här: 

Mina mål 2018

Nu när 2017 gick mot sitt slut så är det nästan givet att man ska göra en årsummering på sin blogg. Blicka tillbaka på året som gått och sammanfatta det. Jag började att skriva på en men insåg snabbt att jag inte ville göra någon sådan lista. 2017 har varit ett riktigt rövår.  Det värsta året i mitt liv om jag skulle sammanfatta det kort. Ett år som har fyllts av sorgen efter mamma, den ofantliga berget av praktiska saker som måste fixas när någon har gått bort, tömma ett helt hus med minnen av mina föräldrar och handskas med känslan med att ingen av mina familj lever. Har absolut ingen lust att blicka tillbaka, nu vill jag bara blicka framåt.

Jag har nog aldrig varit så här taggad på ett nytt år som jag är i år. En riktig omstart till något bättre helt enkelt!

  • Mitt ord för 2018: Fokus - Många som jag känner väljer ett ord som dom ska tänka på under året som ger dom en riktning eller för något som påminner dom om vad dom vill förbättra i sitt liv. Jag har aldrig testat det innan så det blir mitt första ord och jag har valt Fokus. I år kan jag för första gången på 1,5 år kunna fokusera helt på mig, mitt företag och den här bloggen. För första gången på länge behöver jag inte krishantera dödsfall och boende. Nu ska jag jobba fokuserat för att nå mina drömmars mål som inte tidigare har varit möjligt. 
  •  Våga stå mer framför kameran - Jag är ingen linslus utan snarare tvärtom. Jag har alltid känt mig mer bekväm bakom kameran. Men det har ju också resulterat att det knappt finns några bilder på mig varken här hemma eller från mina resor.  I år ska jag våga ta klivet till andra sidan kameran och utmana mig själv men ochså för att ni ska få lära känna mig lite bättre och veta vem jag är. 
 Jag på nyårsafton i min spegel med sprickor i sig efter att jag tappat den i golvet. 

Jag på nyårsafton i min spegel med sprickor i sig efter att jag tappat den i golvet. 

 

  • Öka till 10 000 unika läsare i månaden - För varje månad som går blir ni bara fler och fler som hittar hit och det gör mig överlycklig. 
  • Prioritera mitt fotoprojekt Ett annat hem -  Det här är ett personligt fotoprojekt som går under arbetsnamnet Ett annat hem. Jag är så nyfiken på kvinnor som väljer att ta ett steg ut från vad samhällets normer tycker hur en bostad ska vara, långt bort från vanliga lägenheter och radhus. Jag har redan fotograferat Alexandra som under tid bodde på en båt här i Stockholm. Har ni tips på kvinnor som bor på ett annorlunda sätt får ni gärna maila mig på info@jeanetteseflin.com 
  • Vinna ett stipendium - Det här går hand i hand med punkten ovan. Jag tänker söka stipendium för att täcka upp mina kostnader för resor runt om i landet till dom jag ska fotografera och för att i slutändan kunna hyra en lokal till en utställning. Jag har aldrig sökt ett stipendium tidigare men gick en tredagarskurs i stipendiesökan för några månader sedan som var väldigt givande.
  • Resa mer i Sverige  - Visst reste jag mycket förra året i Sverige om man slår ihop alla mil jag åkte. Men det var att köra 80 mil i veckan på E4:an mellan Stockholm-Matfors för att sortera och tömma mina föräldrars hus. Inte min form av glädjefyllt resande. 
     Jag är nyfiken att upptäcka vårt avlånga land. Finns så otroligt mycket vackra och spännande platser som jag har uppskrivet på en lång lista. Så jag går ut hårt redan nu i januari och februari och har två resor inbokade norrut. Ska bli skönt att få se drivor med snö för här i Stockholm är det bara regn och bara gator. Norrlänningen i mig börjar längta efter en riktig vinter. 

Du hittar mig även här: 

Vad hände i april 2017?

Tänkte att vi skulle kolla på vad som hände i mitt lliv under april genom min mobil. 

Jag fick besök av Eleonor och jag tog henne till Gullvivans blomsterhandel som ligger gångavsånd från där jag bor. Den här butiken är helt fantatsisk som ni kanske ser. Den är så långt bort som man kan komma från Interflora med sin brokiga inredning. Befinner du dig på Lidingö så är det väl värt ett besök. 

Våra egna tomatplanter börjar ta fart!

Mina mest lästa blogginlägg under april: 

Restaurangguide för Gdansk

5 tankar jag tar med mig från The Influencer convention

 

April bjöd ju inte direkt på massor av vackert väder utan kändes mest såhär. 

Bjöd över lite vänner på middag. 

Vi tog en kurs i konstnärligt ledning med klassen på en teater.

Vi hade även något som hette Lära av varandra. Det här är från Tomas lektion i hur man skriver på japanska. Kommer inte riktigt ihåg vad jag skrev för något men nån betyder sushi och dom små grejerna längst ner till vänster betyder skog. Om du kan japanska ryser du nog av min handstil. 

Sen hittade jag detta på golvet i ett av rummen.

Vek mig av skratt när jag hittade detta på Facebook. Mitt efternamn betyder tydligen Southeast Florida libary information network nånstans i Florida. Men sen när jag zoomade in på deras profilbild brast det helt. Varför har dom spadar och en dator med på sin bild? Så många frågor men så lite svar!