58 Dim Sum - Stockholms mest prisvärda dumplings
 

Det här är min nya bloggserie som heter Upptäck Stockholm där jag visar er mina favoritställen i den stad som jag numera kallar hemma och på vägen hoppas jag själv snubbla över massa nytt och spännande jag inte besökt innan. 

 
58 Dim Sum restaurangen på Södermalm i Stockholms som har dom mest prisvärda dumplings.
 

Under en resa genom Mongoliet och Kina för ett par år sedan serverades dumplings till både lunch och middag tills det kändes som om dumplings hoppade ut genom mina öron. Jag blev så less på dom att jag ägnade ett helt stycke i min resedagbok att beskriva hur jag aldrig ville äta dom mer i mitt liv. Så spolar vi fram till idag och helt plötsligt älskar jag dom kinesiska degknytena! Det blev nog bara för mycket av det goda helt enkelt.

Stockholms bästa dumplings?

På Södermalm i Stockholm hittar du den lilla och väldigt diskreta restaurangen 58 Dim Sum på Renstiernasgata. Den har bara cirka fem bord, vinkande katter och röda papperslyktor som inredning. Man går inte hit för sin utomordentligt vackra inredning (som jag trots allt tycker är väldigt charmig) utan för deras goda och mest prisvärda dumplings.

Dom flesta gånger jag har ätit dumpling så får man ett gäng av samma sort och blir snabbt tråkigt för smaklökarna. Jag gillar när olika tuggor smakar annorlunda. Här får du själv välja från ett stort utbud av olika fyllningar, du kan till och med ta en av varje om du är nyfiken. Sen måste det vara den mest prisvärda och bästa stället för dumplings då du får 10stycken för bara 58 kronor under lunchtid och vid middagstid får du samma antal för 69 kronor.

 
58 Dim Sum restaurangen på Södermalm i Stockholms som har dom mest prisvärda dumplings.
 

Dim sum i många olika smaker

När man sätter sig får man en plastficka med en utskriven meny i sig, penna och ett papper för att anteckna vad man vill ha för olika dumplings som man sen ger till personen i kassan. Du behöver heller inte vara orolig att det ska vara svårt för dig som vegetarian att hitta något att äta på 58 Dim Sum. Hela 10 olika varianter kan du välja mellan för dig som valt bort kött, fågel och fisk. Det finns allt från spenat, aubergine till sjögräsfyllning och i priset ingår det även en liten nudelsallad.

 
58 Dim Sum restaurangen på Södermalm i Stockholms som har dom mest prisvärda dumplings.
58 Dim Sum restaurangen på Södermalm i Stockholms som har dom mest prisvärda dumplings.
58 Dim Sum restaurangen på Södermalm i Stockholms som har dom mest prisvärda dumplings.
58 Dim Sum restaurangen på Södermalm i Stockholms som har dom mest prisvärda dumplings.
58 Dim Sum restaurangen på Södermalm i Stockholms som har dom mest prisvärda dumplings.
58 Dim Sum restaurangen på Södermalm i Stockholms som har dom mest prisvärda dumplings.

Dagen till ära hade vi en väldigt gullig bordsgranne. 

58 Dim Sum restaurangen på Södermalm i Stockholms som har dom mest prisvärda dumplings.
58 Dim Sum restaurangen på Södermalm i Stockholms som har dom mest prisvärda dumplings.

Hitta till Dim SUM 58:

Adress: Renstiernas gata 23
Närmsta tunnelbana: Medborgarplatsen

 

 

Du hittar mig även här: