Posts in Personligt
Hjälp mig att förbättra min reseblogg!
alaska-vandra13.JPG
 

Den här hösten har jag drivit den här resebloggen i tre år, tiden går fort när man har roligt som man säger!

Just nu befinner jag mig i någon slags brytpunkt med alla mina kreativa delar i livet och jag känner att jag vill ta den här bloggen till nästa nivå. Men jag är lite förvirrad i exakt vad det är som jag behöver göra för ta mig dit. Jag tycker att det verkligen är på tiden att ni får göra er röst hörd och hjälpa till att forma den här bloggen, för utan er är ju den här bloggen ingenting!

Ni har bara blivit fler och fler det senaste året och jag skulle verkligen uppskatta att få ta del av era tankar och idéer hur jag ska göra bloggen ännu bättre.

 
 
Hur hittade du mig?
Hur läser du min blogg?
Hur länge har du läst min blogg?
Vad vill du läsa mer om på min blogg? (Man får kryssa i flera alternativ)
Skulle du vilja att jag sålde affischer med mina fotografier?
Skulle du vilja att jag hade fotoworkshops där jag lär dig att utveckla ditt bildspråk och bli en bättre fotograf?
Vilka blogginlägg uppskattar du mest? (Man får kryssa i flera alternativ)
Hur ofta besöker du min blogg?
Vad tycker du om hur ofta jag uppdaterar idag?
Tankar och idéer? Är det något du tyckte saknades här? Tack snälla för att du följer mig och hjälper mig att ta bloggen till nästa nivå!
 

Foto på mig: Katarina från Äntligen vilse

Idag hade det varit din dag

Idag hade du fyllt år. Jag hade gjort som jag alltid brukade göra varje år. Det skulle plinga på din dörr och du skulle ha ett blombud som överraskade dig vid ytterdörren. Varje år skrevs det små kort till buketterna med en text om hur fantastisk du var som mamma, kvinna och förebild. När jag tömde huset inför försäljning hittade jag dom där små lapparna som du omsorgsfullt sparat i en liten låda. Idag önskar jag att jag kunde ringa och säga dom där orden istället. 

mamma i rullstol

Hon var den starkaste kvinnan jag någonsin mött. Hon som trots att hon satt i rullstol hela min uppväxt högg ved för att värma huset. Hon som skrattade så att ögonen blev som små tunna streck. Hon som var vän med Formel 1 stjärnor i sin ungdom, förare som det görs hollywoodfilmer om idag. Hon som lämnade sitt hemland för kärleken till en svensk sjöman. Hon som ständigt såg till att vi packade bilen och åkte ut på små äventyr nästan varje helg i min barndom trots att hennes ben inte fungerade längre. Hon som uppmuntrade mig att resa så mycket jag kunde.

Under mitt första år på min fotografutbildning på Fotoskolan STHLM fick vi uppgiften att tolka ordet kroppen på vårat eget sätt. Idag är jag tacksam att jag valde att fotografera min mamma till den uppgiften. Nu har jag dom där små vardagsögonblicken som bara flimmrade förbi sparade. Ögonblicken som verkade vara obetydliga men som är dom saker som hänger kvar hos mig än idag. 

mamma-rullstol04.JPG
mamma-rullstol01.JPG
mamma-rullstol02.JPG

Du hittar mig även här: 

Ögonblick från ett hus i Luleå
inredning i luleå

I ett sovrum ovanför garaget ligger vi på rad. Linn och Sanna i dubbelsängen och jag på en luftmadrass på golvet vars luft har sakta pysst ut under natten. Sedan Löva gått upp så ha jag sjunkit ännu lite till som om madrassen kramade om mig och höll mig kvar. Jag och mitt tjejgäng som jag hängt med sedan gymnasietiden har samlats i Luleå för en helg där Lisa och Viktor byggt sig ett vackert hus med havsutsikt. 

Vi hör små steg i trappen och röster som viskar till varanndra. Väl uppe på vår våning kikar dom försiktigt fram för att se om vi var vakna. Det var Lisas små tvillingar Liv och Björn som tycker att vi gäster sover alldeles för länge då dom poänterar att dom har varit vakna sedan klockan sex. Sen blir min säng ett hoppslott där dom tar sats i den vanliga sängen och kastar sig handlöst ner på madrassen och ibland mina ben. Jag guppar upp och ner när dom träffar madrassen som om  jag var till havs. 

Vi stiger äntligen upp till Liv och Björns glädje och tar oss till huset där Lisa, Sandra, Cissi och Löva ligger uppradade i den stora mörkblåa soffan och sörplar i sig kaffe. På teven är OS i full gång och Sverige ska tävla i damstafetten. Det bekanta ljudet av längdskidor drar mig tillbaka till min uppväxt då det aldrig missades en tävling. Där pappa alltid satt framlutad i fotöljen med fokuserad blick. Själv blev jag så ointresserad av sport man kan bli men drogs ändå med i spänningen när Kalla pinnade på som tusan och vi kammade hem ett silver. 

 

inredningi luleå
facetime med familj och vänner
same konst i luleå
dricka vin i luleå
kamin i luleå

På eftermiddagen efter ha varit ute och gått på ett fruset hav sätter Lisa på bastun där vi spenderar vad som känns som timmar med att lyssna på gamla hits från 2000-talet. För att sen storkna av värmeslag som leder till att vi skyndar oss ut i kylan för att lämna rumpmärken i snön. Jag som var den sista av oss att duscha kommer upp i huset och då är det redan full rulle i matlagningen. En av rätterna på menyn står bibimbap som jag bara ätit på restaurang och aldrig lagat innan. Jag som inte är en hejare i köket blir alldeles kallsvettig av alla moment som känns superavancerade. Men eftersom jag har så grymma vänner så blir det i vanlig ordning så otroligt gott! 

inredning i luleå
laga bibimbap i luleå
inredning i luleå
laga bibimbap i luleå
inredning i luleå
middag i luleå
middag i luleå

Du hittar mig även här: