Inlägg i Resa i Italien
Kliv in i Wes Andersons värld på Bar Luce i Milano
Bar Luce designad av Wes Anderson i Milano cafe och bar guide
 

Om du är som jag helt fascinerad av dom fantastiska världarna Wes Anderson bygger upp i sina filmer kommer du älska Bar Luce! Det är faktiskt en bar som Wes himself har designat på konstinstitutionen Fondazione Prada i Milano som är tillägnad samtidskonst och kultur. Känns lite som om cafet skulle kunna vara inspelningsplats och vem vill inte kliva in en kort stund i hans filmer?

Längst in i rummet skiner solen in på flipperspelen med Zissou från filmen Life Aquatic. Personalen ser till och med ut att komma från filmens värld i sina små svarta flugor och vita skjortor. 

Man skulle kunna tro att priserna skulle vara skyhöga när man hör att det ligger i en byggnad som heter Prada och den är så unik. Men icke! Här kan du få en cappuccino för under två euro. Plus i kanten är att dom hade väldigt bra utbud av vegetariska och veganska mackor som jag verkligen kan rekommendera. 

 
Bar Luce designad av Wes Anderson i Milano cafe och bar guide
Bar Luce designad av Wes Anderson i Milano cafe och bar guide
Bar Luce designad av Wes Anderson i Milano cafe och bar guide
Bar Luce designad av Wes Anderson i Milano cafe och bar guide
Bar Luce designad av Wes Anderson i Milano cafe och bar guide

Du hittar mig även här: 

6 fantastiska vyer i Milano

Den här resan är en del av kampanjen #inLombardia365 och är ett  samarbete med iambassador , Lombardy Tourism och NordicTB                                     

 

 

1. NAVIGLI

När jag visste att jag skulle besöka Milano så höll jag tummarna på att jag skulle hinna besöka stadsdelen Navigli. Det blev till och med bättre än jag trodde när jag klev upp på stenbron som löper över vattnet i solnedgången. Jag fotograferade tills mina fingrar blev helt stela av kylan för Milano är riktigt kallt i december. Men vad gör det när man får ett disigt vinterljus på köpet. Det är nästan som att himmelen försökte matcha dom pastellfärgade husen.

Vandra runt i området och se dom gamla gula spårvagnarna susa ner för gatan och vänd tillbaka till broarna igen när mörkret har fallit. Då få du ytterligare en vacker vy när kanalen lyser upp av hundratals små lampor som hänger över vattnet. 

 
 
En guide till Milano. Saker att göra i Milano. Besöka Duomo

2. Katedralen DUOMO

 

Jag steg upp vid soluppgången och ställde mig på torget, lutade mig mot en staty och väntade på att solen skulle gå upp. Det var jag och några tappra själar som stod och huttrade lite. Några få personer skyndade snabbt över torget och ägnade inte en tanke på vad som tornade upp sig bredvid dom. Men det är ju så det är när man ser något varje dag.

Duomo är otroligt storlagen med alla sina detaljer. Men jag skulle verkligen tipsa om att försöka stiga upp tidigt om du inte vill ha massa andra turister  med i dina bilder. 

 

 

 
 

3. GALLERIA VITTORIO EMANUELE

Ett besök till den här gallerian är ett måste även om du inte har lust att shoppa dyra märkeskläder. Gå bara dit för att spana in en av världens äldsta  köpcentrum som blev färdigbyggd redan 1877, minst sagt pampig och överdådig. Jag hade turen att få gå in i en av sviterna på Town house hotell som har rum med balkonger som blickar ut över folkmassan nedanför. Eftersom det ligger flera våningar upp så är man nästan uppe vid takstuckaturen och får en fantastisk unik upplevelse. Men om du som jag och inte har plånboken för att bo så flott så är det det minst lika imponerande att stå nere på golvet och blicka uppåt kan jag lova. 

 
 
 

4. Hotel dei cavalieri takterass

Hotel dei Cavalieri kan du blicka ut över dessa takåsar. Har du tur så kan du se dis som ligger som en tunn slöja och får husen att se ut som byggnader från väldigt gamla fotografier. 

 
5hotell-HOTELDEICAVALIER101-2.jpg
 

5. SOLUPPGÅNG FRÅN HOTELLET WESTIN PALACE

Först såg det inte ut att vara så mycket till världen men för varje minut färgades himmelen mer och mer

Det var nästan helt vindstilla och husens skorstenar släppte ut rök som letade sig rakt uppåt där solen färgade dom ljusrosa. Supervackert ställe att börja dagen på. 

 

 
 

6. ME HOTEL

ME HOTEl takterass som har öppet varje dag och ligger på tionde våningen kan du få en vy över Milanos lite mer modernare delar av staden. Du kan bland annat se inte bara Milanos utan Italiens högsta byggnad UnCredit tower. Men även Bosco verticale som är en skyscrapa med lägenheter men som är helt täckt av gröna växter. 

 

Du hittar mig även här:

Mina möten med designers och kreatörer i Milano
 

Den här resan är en del av kampanjen #inLombardia365 och är ett  samarbete med iambassador , Lombardy Tourism och NordicTB                                     

 
Milano guide om design, second hand shopping, keramik och blommor
 

 

Ofta när man frågar människor varför dom gillar att resa så är det alla möten med människor som dom flesta svarar. För visst skulle en resa inte vara den samma om man inte kunde dela sina upplevelser med andra.  Så var även fallet när jag var i Milano för att fotografera och stötte på olika kreatörer som brann för sitt skapande och bubblade över av kreativitet. När man pratar om Milano och design så förknippar man det oftast med mode men det finns så mycket mer än det! 

 

Möbeldesign: Algranti Lab

Vi möttes i dörren av Pietro Algranti och hunden Trippa som snabbt smet ut på den lugna gatan. Solen lyste in genom fönstret på kontoret och bildade mönster på golvet och längst in i rummet stod ett kylskpåp som såg ut som något jag aldrig tidigare sett men som jag genast ville ha hemma. På Algranti Lab skapar man man inredning/möbler utav upphittade metallbitar som har legat bortglömda eller slängda och som fått patina. Ingen metallbit var sig lik, dom skiftade allt ifrån blått , brunt och grönt. Tålmodigt behandlade man andra skivor för att skynda på processen om den var för ny. Det är något väldigt vackert att inte ha full kontroll på det man skapar utan det är metallbiten som bestämmer själv hur den ska se ut i slutändan. 

 
Milano guide konst Algranti Lab
Milano guide konst Algranti Lab
Milano guide konst Algranti Lab
 
 

Second hand affären: Delphine Vintage

Jag gillar att dra handen över galgar med tyg och stanna till för att man gillar en färg eller mönster. Har man tur så passar plagget annars får den hänga kvar tills nästa person som uppmärksammar den.  På Delphine Vintage känns allt väldigt noga utvalt och handplockat. Skira klänningar med små broderier från 1920-talet hänger på väggarna och små stilleben finns runt om i butiken som man lutade sig fram för att titta lite närmare på. Hon som äger butiken drog lite nervöst i tröjan när hon får frågan om det är ok om kameran kan riktas på henne och inte bara alla fina kläder. Jag önskar jag hade lite mer tid att utforska alla klädesplagg som fanns därinne men det  ger mig bra en ursäkt att svänga förbi hos henne nästa gång jag är i Milano. 

 
Delphine vintage second hand shopping Milano guide
Delphine vintage second hand shopping Milano guide
Delphine vintage second hand shopping Milano guide
 
 

Floristen: Offfi milano isola

Mario ändrade riktning i livet efter ha jobbat tio år inom läkemedelsindustrin och gav sig hän till sin passion för växter och startade Offfi. Det gjorde han rätt i tycker jag. Snabbt går det när han binder och plockar växterna till buketten. Fnissar och ler gör han mest hela tiden och det måste ju vara ett tecken på att han hittat rätt i livet och pysslar med något han verkligen älskar. Sånt syns så snabbt med möten med människor. 

 
Offfi Milano guide reseblogg
Offfi Milano guide reseblogg
 
 

Keramikern: Ceramiche Milesi

Det är något alledes extra för mig att få gå in i någons atelje, det är lite som att få gå in i någon annans huvud. Man kan verkligen säga att det är ett kreativt kaos hos Ceramiche Milesi med verktyg och färdiga alster som trängs på hyllor som går från golv till tak. I hela rummet ligger ett litet lager över allt med torkad lera. Stötter man till något med byxbenet lämnar det ett litet märke.  Är det något keramiker lyckas med så är det att få det att se enkelt ut. Vilket man snabbt inser när man testar att det inte är! 

 
Ceramiche Milesi dreja milano guide reseblogg
Ceramiche Milesi dreja milano guide reseblogg
Ceramiche Milesi dreja milano guide reseblogg
Ceramiche Milesi dreja milano guide reseblogg

Du hittar mig även här: