Inatt åker jag på årets största äventyr

Inatt åker jag på årets största äventyr
 

Många gånger går jag och drömmer om resemål som känns så långt bort i fjärran att dom inte känns överkomliga. Jag drömmer sällan om exotiska platser utan mer dom där karga och råare destinationerna. Alaska och Island har varit så för mig. Alaska har känns som en hägring långt borta i horisonten. Framförallt har det inte funnits någon som varit intresserad av att åka dit. Så en kväll i höstas droppar Katarina meningen att hon vill åka dit och jag kastade mig nästan över henne. Snabbt var även Lena och Sofia med på tåget och helt plötsligt var det bestämt att nu sker det. En 11 dagar lång roadtrip genom Alaskas orörda natur. På vägen till Anchorage i Alaska var vi tvungna att mellanlanda i Seattle och då  bestämde Sofia, Katarina och jag att varför inte stanna någon dag extra för att se Seattle. När jag var tonåring på 90-talet startade jag  tillsammans med tre andra tjejer ett band och spelade Nirvanalåtar. Seattle var källan till all bra grungemusik som jag lyssnade på och drömmen om Seattle började. 

 
roadtrip10.JPG
 

När vi skulle flyga hem är vi tvungna att mellanlanda på Island och varför inte stanna där några extra dagar tänkte jag och Katarina. Så fick det bli och vips blev det cirka 5 dagar lång roadtrip från Reykjavik upp till Islands nordvästra udde Westfjords. 

 
 
 

När hemresan från Island skulle planeras berättar David att han ska bila ner till södra Frankrike på sin semester för att surfa. Varför inte åka ner till Frankrike för möta upp honom tänkte jag? Så fick det bli och helt plötsligt var en flygbiljett från Reykjavik ner till Bordeaux bokat. Riktigt mysigt att det var till just till södra Frankrike som vi var på vår första resa tillsammans när vi precis blivit ihop för 3 år sedan. Hela min semester började med Alaska men blev så mycket mer. Tror ni jag har resfeber just nu? Taxin är bokad till att hämta oss 4 imorgonbitti (eller rättare sagt natt) och jag gissar att jag inte kommer kunna sova en enda minut. 

Jag vet inte hur ofta jag kommer kunna uppdatera bloggen under den här perioden men jag kommer dokumentera allt på mina Instagram stories,  Följ mig där vettja!

 
Biarritz för tre år sedan

Biarritz för tre år sedan

Du hittar mig även här: