5 tankar jag tog med mig hem från The Influencer Convention 2017
 

I helgen var jag på The Influencer Convention ute på Grand Hotel Saltsjöbaden som anordnades av Influencers of Sweden. Alltså en konferens för influencers som jobbar med tex bloggar, Youtube och Instagram. Det var långa dagar fyllda med föreläsningar och workshops om hur branschen ser ut idag, vad den står inför och vad man själv kan göra. Nu när jag har landat och processat all information så har jag gjort en lång lista med saker som jag måste förbättra för att ta den här bloggen och min Instagram till nästa nivå. Som ni hör var det väldigt givande dagar! Här kommer lite av dom sakerna som fastnade i mitt huvud såhär några dagar senare när jag har kunnat smälta allt. Så är du bloggare kan det här kanske förhoppningsvis vara till hjälp för även dig!

 

 
The influencer convention 2017 på Grand hotel Saltsjöbaden
 

1. Se dig själv som ett mediahus

Just nu befinner vi oss i en brytpunkt i hur medier ser ut. Visst har fortfarande stora mediahus som Bonnier oerhörd makt idag men fler och fler bloggare lämnar dom stora magasinportalerna för att starta egna plattformar. Ett exempel var talarna Helena från Helenalyth.se och Maria från Husligheter som driver kollektivt Nordinary och UnderbaraClara som kör själv på sin sida. Att hon vann årets tidskrift 2017 visar att man som ensam skapare kan ta en sådan titel visar verkligen på hur tiderna förändras.

Begränsa dig inte till en beröringspunkt för att nå ut, maxa genom att synas på flera olika ställen som podcast, Instagram, Facebook och tidningar ja allt du kan komma på. Det skrev jag även om förra året när jag var på BBcon om du vill läsa mer. 

 
The influencer convention 2017 på Grand hotel Saltsjöbaden
Resfredag, Fantasiresor och Jeanette Seflin på The influencer convention 2017 på Grand hotel Saltsjöbaden
 

2. Var inte rädd för att lyfta gammalt material

Som resebloggare får man material till bloggen genom att vara på resande fot ofta för att kunna ge er mina läsare något värdefullt. Men ibland kommer livet i vägen och man kanske inte har orken eller lusten att resa. Det händer inte ofta men ibland händer det såklart. UnderbaraClara pratade om att hon satsat mycket på Facebook den senaste tiden och lyfter gamla inlägg där ibland. Ni vet när man känner att man producerat något riktigt bra men det skrevs för ett år sedan eller är flera år gammalt men är fortfarande lika aktuellt. Du kan även tänka säsongsmässigt som nu inför påsken, har du skrivit om något tidigare som du tycker fortfarande håller, lyft då dom gamla inläggen till dina nya läsare som kanske har missat det. Du ska tänka att du gör dom en tjänst istället för att känna att du upprepar dig. 

 
The influencer convention 2017 på Grand hotel Saltsjöbaden
The influencer convention 2017 på Grand hotel Saltsjöbaden
 

3. Vill du sälja, gör det så lätt som möjligt för köparen

Mikael Rosén lärare på skolan Forsbergs kom in och ägde enligt mig. Han synade våra bloggar på hur vi ska göra dom bättre genom att paketera och sälja oss själva och våra tjänster. När han nämde Vill du sälja, gör det så lätt som möjligt för köparen träffade det mig direkt och började syna min egen blogg med kritiska ögon. Jag är stolt över att göra samarbeten och att kunder anser att jag kan tillföra någonting för deras företag. Men jag har ingen flik för vad mina tjänster är, vad jag har för policy angående samarbeten eller varför man ska just arbeta med mig för nya kunder jag inte jobbat med innan. Måste genast fixa detta och du med om du inte har det! 

 
The influencer convention 2017 på Grand hotel Saltsjöbaden
The influencer convention 2017 på Grand hotel Saltsjöbaden
 

4. Transparens 

En annan sak Mikael tog upp var en framtidsspaning. Han ansåg att vi måste vara mer transparenta och tydliga vad våra tjänster kostar. I alla fall vad det är i runda slängar för så ser det ut i andra branscher. Tänk bara på när du vill köpa en tjänst från ett företag när du är privatperson så vill du att det ska stå pris på hemsidan. Detta fick alla vi bloggare att vrida på sig lite stolarna och det pratades om att det kunde vändas emot dom för att läsarna kanske skulle bli provocerade när vissa bloggare kan tjäna mer på ett blogginlägg än vad en sjuksköterska tjänar på en månad. Men även hur mycket det kan variera från uppdrag till uppdrag och det är svårt att sätta ett fast pris då det varierar. Mikael ansåg att det iafal skulle stå en ungefärlig summa så kunden iafal kan få veta i vilken prisklass man rörde sig i, om det är runt 5000kr eller 50 000kr. 

Elin från Teknifik hade en fantastiskt inspirerande föreläsning där även hon transparens men då till att vara tydlig att visa sin statistik för sina läsare genom hennes månadsrapporter. Vi som läsare får följa med på hennes bloggresa med både upp och nergångar. Det har varit en del av hennes strategi till att gå från 0 läsare till 16 000 på ett år!

 
The influencer convention 2017 på Grand hotel Saltsjöbaden
Jennifer från www.jennifersandstrom.se     hade tagit sig hela vägen från Finland.

Jennifer från www.jennifersandstrom.se hade tagit sig hela vägen från Finland.

 

5. Hur vacker Grand hotel Saltsjöbaden är!

Jag hade aldrig varit i den här delen av Stockholm och höll på att smälla av på vägen ut till hotellet av alla fantastiska vackra gamla hus med tinnar och torn. När jag körde upp till hotellet brister Sofia från Fantasiresor ut Det ser ju ut som ett slott och jag kan bara hålla med. Det här stället har så mycket potential att bli något riktigt storslaget eftersom dom är i planerna att rusta upp stället. 

 
The influencer convention 2017 på Grand hotel Saltsjöbaden
The influencer convention 2017 på Grand hotel Saltsjöbaden
Grand Hotel Saltsjöbaden Stockholm
The influencer convention 2017 på Grand hotel Saltsjöbaden

Du hittar mig även här: