Hotelltips i Köpenhamn - Hotel Sp34
Bra hotell i köpenhamn Hotel Sp34 med ekologisk frukost
 

Köpenhamn är på alldeles lagomt avstånd för dig som vill resa hållbart utan att hoppa på ett flygplan för en weeekend. Fyra och en halvtimme söderut med tåg hamnar du i Malmö och en bro senare är du utomlands. För visst känns det som om man kommer utomlands trots att det är så nära? Staden som känns lite mer råare och avslappnad än sitt storasyskon Stockholm i norr. 

Boutique hotellet Hotel Sp34 ligger bara 100 meter från Rådhusplatsen och gågatan Strøget vilket gör att du har nära till det mesta om du åker till Köpenhamn över en weekend. Inredningen av rummen är väldigt instagramvänliga och skandinaviska med sina kontraster av grå betong och trä. Sen att rummet jag bodde i hade fönster från golv till tak gjorde att rummet kändes mycket större än vad det var. 

Hotellet öppnade så nyligen som 2014 men har även två restauranger Väkst och Cocks & Cows. Väkst beskriver sig själv som en hemlig trädgård i mitten av staden med sina ljusslingor och hängande växter från taket. I den här frodiga växthuset lägger dom mycket fokus på grönsakerna vilket är bra för dig som är vegetarian. Cocks & Cows är mer ett hamburgerhak med en nordisk twist men såklart har dom vegetarisk alternativ. 

Bra hotell i köpenhamn Hotel Sp34 med ekologisk frukost

frukost på HOtel Sp34 i KÖpenhamn

 Men det som verkligen fick hotellet att sticka ut från andra hotell som jag har bott på i Köpenhamn var dess frukost. Varje morgon var det en fröjd att gå upp tidigt för att äta deras hotellfrukost som till 90% av ingredienserna var ekologiska och där personal står och gör färsk smoothie och äggröra till dig.

Frukosten är det viktigaste målet på dagen eller hur? Kanske inte till vardags då man raffsar till sig en rostmacka i farten för att inte få blodsockerfall innan jobbet. Men när man är ledig är det en helt annan sak då man kan sitta länge och sörpla på sitt kaffe och äta sina pannkakor. 

Om du är intresserad om fler tips om restauranger och inredningsbutiker så kan du läsa min lilla Köpenhamnsguide med tips på ställen jag har gillat när jag har varit där på en weekend med mina tjejkompisar.

 

Du hittar mig även här: