Kryssning med Nordic TB till Riga

Kryssning med Nordic TB till Riga
Foto: Lola Akinmade

Det har varit lite lugnt här den senaste tiden och min ursäkt är helt enkelt att jag rest en del och gjort spännande fotojobb till bland annat BBC, Dagens Nyheter och pressbilder till en ny utställning på Abba museum som har upptagit en hel del av min tid. men jag har även varit på konferenser med dom bloggnätverk som jag är aktiva i. Gillar verkligen konceptet med att resa bort någonstans för konferens, det gör att man kommer närmare dom andra eftersom vi umgås nästan dygnet runt under ett par intensiva dagar. Först ut i januari var jag på en unconferens som går under namnet Winter Workation i Åre tillsammans med Influencers of Sweden (mer om det kommer snart). Förra veckan klev jag på båten tillsammans med Nordic TB till Riga. Nordic Travel Bloggers är ett kollektiv av digitala storytellers/resebloggare som är startat av Lola, Janicke och Inna. Jag är väldigt stolt att vara med i Nordic TB eftersom jag känner att kollektivet verkligen är med att skapa en förändring i hur branschen inom resebloggandet ser ut idag. Att vi ska få betalt för det jobb vi faktiskt gör. Det känns som vi är i startgroparna för att växa till något mycket större och ännu bättre.  Det var första gången vi har samlats på det här sättet och var verkligen kul att få träffa personerna bakom dom olika resebloggarna, ansikten som jag enbart sett på bild innan. 

Det första vi fick göra var att skapa kronor tillsammans med den lettiska designern Lastroda som skapar kronor i alla dess former. Jag hade ingen aning om att kronor var en del i den lettiska folkdräkten men det är knappt att jag har koll på vad som ingår i den svenska nu när jag tänker efter. En pysselverkstad sattes igång med saxor och lim som skickades kors och tvärs över bordet. Precis så unika som våra bloggar är lika orginella kronor skapade vi. Ingen var den andra lik! 

riga-tallink-kryssning1.JPG
Kryssning till Riga på vintern med Tallink Silja
 

På morgonen klär jag på mig full mundering av vinterjacka, mössa och halsduk för att gå ut på däck och fotografera det släpiga motljuset som lyser upp hamnen som vi sakta glider genom. Isflaken knakar när dom guppar åt sidan av svallvågorna och i luften flyger små vattendroppar som jag enbart märker av när jag fotograferar. Om en stund ska båten lägga till och vi ska få upptäcka Riga. 

 
Katarina från   Äntligen Vilse
Kryssning med Tallink till Riga på vintern
 

Konferensen var en resa tillsammans med Nordic TB, Tallink, Magnetic Latvia och Live Riga under kampanjen #NordicTBSummit

 

Du hittar mig även här: