Länktips [fyra]
 

Det värsta i teknikstrulväg hände mig nu under mars. Min dator och min externa hårddisk dog. PANIK! Min bara 5 månader gamla dator kraschade och drog även med min externa hårddisk med ner i fallet. På den hårddisken låg två år av bilder men tack och lov så hade jag gjort backup på allt för några månader sedan. Mina vänner det här är en uppmaning om att du måste göra backup om du inte har gjort det. Du vet aldrig när det kommer hända att något kraschar. Det handlar faktiskt inte OM teknik går sönder utan NÄR. För min del slutade det med att jag åkte i ilfart till datordoktorn som fick byta ut ett logikkort och plåstra om den. Men nu är jag äntligen tillbaka och kan jobba som vanligt igen. Här kommer lite saker att drömma sig bort till under långledigheten. Glad påsk på er!

 

La Piscine i Roubaix

Jag har upptäckt att jag söker mig till museum som ligger i fantastiska byggnader mer än själva utställningarna. I ett gammalt nedlagt badhus från 1930-talet i staden Roubaix i norra Frankrike huserar idag ett konstmuseum. Tänk så mycket vackrare badhus som byggdes förr till skillnad från våra kala kakelhus som byggs idag. Badhuset var tvungen att stänga på grund av hälsoskäl i mitten av 1980-talet och var stängd fram tills början av 2000 då det gjordes om till vad det är idag. Jag skulle  gärna vilja promenera längs med poolen och se hur eftermiddagssolen sipprar in från det stora fönsteret och skapar skuggor på statyerna. 


Given

Given är en dokumentär om surfarna Daize and Aamion Goodwin och deras son Given. Dom reser jorden runt för att surfa och allt berättas ur deras sons perspektiv som även är berättarrösten. Det är inte många dokumentärer som brukar beröra mig men den här greppade tag om mig och skakade runt massa tankar. Makalöst vackert filmat och inspirerande om en familj som går sin egna väg. Ni hittar den på Netflix. 


Carl eldhs atelje i Stockholm

Carl Eldhs atelje

Eftersom jag var inne på spåret om statyer i vackra lokaler så tänkte jag tipsa om att du kan uppleva det på hemmaplan. Du behöver inte resa hela vägen till Frankrike utan kan besöka Carl Eldhs ateljémuseum i Stockholm.  Jag anser att det här är ett av Stockholms vackraste museum men så vet om att det finns. Det är högt i tak, massor av vackra statyer och enorma fönster som släpper in massor av ljus in i ateljen. En väldigt inspirerande miljö att befinna sig i. För att se mer bilder kan du klicka dig in till mitt inlägg från när jag var där sist. 


Under an arctic sky

Jag fortsätter i temat surf. Men denna gång i mycket kallare breddgrader närmare bestämt Islands norra kust under vintern. I den här dokumentären får vi följa sex stycken orädda surfare som ger sig ut på jakt efter extraordinära vågor i dom värsta förhållanden. Det är vad jag kallar 100% dedikerade! Jag har själv varit med en gång och fotograferat när mina vänner surfade i Norrland mitt i vintern och kunde inte fatta att dom inte frös ihjäl. 

Slutscenen är storlagen när dom surfar under ett norrsken med snöbekläddaberg i bakgrunden. Så himla vackert! Regissören bakom dokumentären är äventyr och naturfotografen Chris Burkard som har en enorm följarskara på Instagram. Den här dokumentären hittar du även på Netflix 


paris.jpg

Carla

Om du är som jag som har rest mycket och bott utomlands i omgångar så kommer och går vänner i ditt liv. Man klickar otroligt bra men så bestämmer man sig för att  dra vidare på nya äventyr eller att det är en själv som stannar kvar någonstans. För 13 år (!) sedan pluggade och jobbade jag som makeup artist i Paris och i min klass lärde jag känna australiensiska Carla som jag hängde konstant med i Paris. Ett tag bodde jag även hemma hos henne när jag var mellan två lägenheter. 

Efter att utbildning var klar flyttade jag till Oslo och Carla stannande kvar. Vi tappade kontakten och tiden gick. Så plötsligt en dag förra veckan läste jag Sandras blogg om hennes äventyr i Paris och fick stanna upp i scrollandet och zooma in. Är det där inte Carla till vänster i bilden? Jo visst var det det efter ha dubbelkollat med Sandra. Så lustigt hur liten världen är!  

 

 


Du hittar mig även här: