3 utflykter på norra Gotland

Eftersom vi inte hade bil när vi åkte till Gotland så blev vi väldigt beroende av cyklarna som tillhörde stugan. Cykla är verkligen underskattat! Minus då att en av cyklarna hade pyspunka, en av oss ramlade av cykel och skrapade upp sig och att vi var tvungna att cykla två mil i spöregn för att handla mat. Men trots det så är det ett fantastiskt sätt att upptäcka ön tycker jag.

Soul school

Soul school är belägen i en gammal skolbyggnad som ursprungligen var Rute folkhögskola där ett av klassrummen är omgjort till sovsal där man kan bo en natt till flera månader om man vill. Dom lägger fokus på konstnärer och deras skapande där dom har en studio på 80m² som man kan hyra, samt att dom har yoga, meditation och healing. 

Laxboden i Lergrav

Det här cafét är just känd för sin fisk så det var lite lustig när en av oss är vegan och vegetarian stannade på det här stället. Men dom var inte omöjliga och gjorde ruskigt goda alternativ på sallader för oss. Boden ligger precis nere vid ett fiskeläge och mitt emot ligger ett raukfält. 

Ambjörn

Tyra

Inte att förglömma deras fina utedass. 

Furillen

Vi blev tipsade om Furillen när vi var i Laxboden och det var verkligen en trevlig överraskning. Det är en egen liten ö på lergravskusten som är ett nedlagt kalkstensindustri område och som även varit militärt skyddsområde på 90-talet. Idag är fakbriksbyggnaderna omgjorda till ett hotell. 

Hej hej!