Bokrelease för Slow fashion + Fest på Pope Studios

I torsdags svängde jag och mina vänner förbi två event. Den första var en bokrelease för boken Slow fashion - din guide till smart och hållbart mode som var på Almgrens sidenväveri. JohannaN (som bloggar på Slowfashion.nu) och Jennie har skrivit den viktiga boken om hur man blir en medveten konsument i dagens slit och släng tänk.

 

Kommer ni ihåg bilderna jag sminkade på Bim Eriksson till Amandas fotoprojekt Ditt Namn? Det är över ett år sedan dom bilderna ställdes ut i JohannaN butik Replik. Tiden går verkligen fort!

JohannaN bokrelese för boken Slow fashion på Almgrens sidenväveri i Stockholm

Vi drog sedan vidare till Pope studios 1-års fest. Dom beskriver sig själva så här: POPE is a Stockholm based creative production studio. Specialised in Photography, 3D, Creative retuching, Motion and Graphic design. Alltid lika kul att gå på sånna här event då man springer på vänner och andra fotografer som det kan tyvärr gå långt mellan varven att man ses.  

Blev väldigt imponerad om hur uppstyrt allting var. Det första man fick i handen var en matbiljett som man bytte in och fick välja vad man ville äta från en foodtruck som stod parkerad utanför. Väldigt lägligt då jag inte hade hunnit äta middag, mina blodsockerfall är inte att leka med! Kvällen avslutades sen med extrem fuldans på dansgolvet som sig bör. 

Fest på Pope studio stockholm
Fest på Pope studio stockholm
Fest på Pope studio stockholm

Intervju med mig på Slow Travel Stockholm

När Lola Akinmade Åkerström kontaktade mig i somras om hon kunde få intervjua mig och ta några porträtt för Slow Travel Stockholm hade jag svårt att säga nej. Lola som är en grymt duktig fotograf, resebloggare på Geotravelers niche, en av grundarna till Nordic TB och en fantastisk talare. Lola hade en föreläsning på TBEX (världens största konferens för resebloggare) om hur man ska förhålla sig till olika övergångar mellan olika faser som kan ske i livet. Om att våra liv förändras. Omvälvande händelser som sorg, kärlek, uppbrott och barn. Inte ett öga var torrt kan jag lova. Det passar in på dom flesta bloggare kan jag tänka mig då vi alla förändras med tiden men också förändringar runt om oss som man inte har någon makt på.  

I intervjun berättar jag om min bakgrund och hur jag hamnade i Stockholm. Berättar lite om mitt företag som fotograf och makeup artist. Plus att jag tipsar om mina absoluta favoritplatser i Stockholm och butiker för smink. Ett ypperligt tillfälle att lära lite mer om mig. 

 

Här kan ni hitta intervjun med mig på Slow Travel Stockholm. 

Rooms Hotel Stepantsminda - Georgien

Rooms hotel i Stepantsminda, Georgien.  

Rooms hotel ser inte ut att vara så mycket till världen när man kommer till parkeringen. Men väl vid entreen förstår jag att vi ska få vara med om en lunch utöver det vanliga. Imponerande berg som utsikt, prisvärt, bra service och en imponerande terrass som sträcker ut sig.

Där längst uppe på backen tornar Rooms hotel upp sig. Det ser inte mycket till världen i sitt avlånga skokartongsform. Men när jag går ser jag dom georgiska bergen sträcka sig från golvet till taket genom dom stora panoramafönstren.  

-Wow brister jag ut. David nickar och står bara och stirrar. Ruska som har varit här flera gånger lotsar oss genom lokalen. Mitt huvud rör sig hela tiden till höger för att titta ut genom fönstret. Kypare sveper fram genom lokalen med sina brickor. En kvinna sitter i sin soffa och leker med sin bebis, lyfter den långsamt upp och ner och den jollrar glatt. Hela tiden med bergen som bakgrund. 

utsikt på rooms hotel i stepantsmida, georgien
bar i stepantsminda på rooms hotel Georgien
estaurang och bar i stepantsminda georgien. 
bar och restaurang på Rooms hotel i Stepantsminda Georgien. 
bar och resturang rooms hotel i Stepantsminda georgien. 

Vi går ut på terassen och slår oss ner i dom enormt stora sofforna. Lutar oss tillbaka och försöker ta in allt. Men det går knappt för det är så makalöst mäktigt och vackert. Dom andra gästerna gör som oss och stirrar bara rakt ut samtidigt som dom sörplar på drinkar. 

Den kyliga bergsluften får mig att huttra till trots att det är juli och jag sveper en filt runt mig när jag ska läsa menyn. 

Trots att Rooms hotel är är ett fyrstjärnigt hotell så kan man tydligen slå upp sitt tält i deras trädgård. Pluspoäng för det!

Vi hade placerat oss så vi hade utsikt över Gergeti trinity church som vi skulle besöka efter vi ätit lunch. 

Men hur var maten? Man kan ju faktiskt inte bara leva på att ha en fantastisk utsikt. Jag kan meddela att dom levererade även på den fronten. Vi besällde in två sallader, med traditionell georgisk ost sulguni och en annan med tomat och gurka. Club sandwich och tryffelsoppa. Till det drack vi kaffe och två drinkar. Allt som allt slutade det på cirka 300 kronor. Jag blev chockad när notan kom in för jag trodde verkligen att priserna skulle vara hutlösa med tanke på restaurangens utsikt. Men det kostade inte mer än på en vanlig restaurang i Tbilisi. 

En mycket nöjd pojkvän.

INFO: 

Rooms hotel i Stepantsminda hemsida

Ligger cirka tre timmar norr om Tbilisi, nära gränsen till Ryssland. Med lokalbuss kostar resan 10 gel, cirka 40 kronor

 

3 instagramkonton att följa just nu

Om du som jag drömmer om att en dag resa till Grönland, Island och Färöarna måste ni följa mina resebloggvänner Fantasiresor, Äntligen vilse och Oh darling. Dom är just nu ute och lever min dröm! Vill bara hoppa på ett plan, sätta mig i bilen med dom och susa genom det isländska landskapet. Extra kul är att dom är väldigt flitiga på att använda instagram stories. Jag fastnade aldrig för Snapchat men blir väldigt inspirerad av att börja använda instorma stories till mina kommande resor. Älskar att man får en lite mer behind the scenes om vad som händer under resan. 

Det ser helt magiskt ut eller hur?

 

Länk till Äntligen vilses instagram

Äntligen vilse reseblogg
Fantasiresor instagram och reseblogg. 
Oh Darling reseblogg och instagram.