Alla hjärtans dag med Flowers Bar STHLM

Jag har länge varit sugen att jobba mer med att fotografera växter och har en Pinterestmapp som går under namnet Plants som jag i princip pinnat sönder. Hade det varit en riktig mapp hade den inte gått att stänga för den skulle vara så full. I samband med det började jag upptäcka olika flower designers konton på Instagram, som är en helt egen enorm värld. Finns hur mycket som helst att nörda ner sig i. Jag fastnade direkt för Flowers Bars Stockholm estetik som bland annat gjorde blomsterdekorationer till Ellegalan i år. Jag skickade iväg ett meddelande på Instagram på vinst och förlust om att jag tyckte att det skulle vara kul att jobba ihop och Liz som ligger bakom företaget nappade direkt till min stora glädje. 

Här är en av mina favoriterbilder som vi skapade tillsammans med buketter som Liz har sålt nu inför alla hjärtans dag. Jag fick en anledning att damma av mina gamla sammetsgardiner som legat längst ner i en låda och jobbade enbart med naturligt ljus som strilade in från Liz balkongfönster. Svårare än så behöver det inte vara! Vi hämtade inspiration från tavlor av stileben som målades under 1800-talet, kanske kan du se det? 

Idag är det inte bara Alla hjärtans dag utan ochså exakt tre år sedan som jag och David började träffas. Lite lustigt att vi lyckades träffades på just den här dagen ändå. Tänker att det är ett väldigt bra tecken!  

Flowers bar Stockholm bukett
Kryssning med Nordic TB till Riga

Det har varit lite lugnt här den senaste tiden och min ursäkt är helt enkelt att jag rest en del och gjort spännande fotojobb till bland annat BBC, Dagens Nyheter och pressbilder till en ny utställning på Abba museum som har upptagit en hel del av min tid. men jag har även varit på konferenser med dom bloggnätverk som jag är aktiva i. Gillar verkligen konceptet med att resa bort någonstans för konferens, det gör att man kommer närmare dom andra eftersom vi umgås nästan dygnet runt under ett par intensiva dagar. Först ut i januari var jag på en unconferens som går under namnet Winter Workation i Åre tillsammans med Influencers of Sweden (mer om det kommer snart). Förra veckan klev jag på båten tillsammans med Nordic TB till Riga. Nordic Travel Bloggers är ett kollektiv av digitala storytellers/resebloggare som är startat av Lola, Janicke och Inna. Jag är väldigt stolt att vara med i Nordic TB eftersom jag känner att kollektivet verkligen är med att skapa en förändring i hur branschen inom resebloggandet ser ut idag. Att vi ska få betalt för det jobb vi faktiskt gör. Det känns som vi är i startgroparna för att växa till något mycket större och ännu bättre.  Det var första gången vi har samlats på det här sättet och var verkligen kul att få träffa personerna bakom dom olika resebloggarna, ansikten som jag enbart sett på bild innan. 

Det första vi fick göra var att skapa kronor tillsammans med den lettiska designern Lastroda som skapar kronor i alla dess former. Jag hade ingen aning om att kronor var en del i den lettiska folkdräkten men det är knappt att jag har koll på vad som ingår i den svenska nu när jag tänker efter. En pysselverkstad sattes igång med saxor och lim som skickades kors och tvärs över bordet. Precis så unika som våra bloggar är lika orginella kronor skapade vi. Ingen var den andra lik! 

Foto: Lola Akinmade

Foto: Lola Akinmade

riga-tallink-kryssning1.JPG

På morgonen klär jag på mig full mundering av vinterjacka, mössa och halsduk för att gå ut på däck och fotografera det släpiga motljuset som lyser upp hamnen som vi sakta glider genom. Isflaken knakar när dom guppar åt sidan av svallvågorna och i luften flyger små vattendroppar som jag enbart märker av när jag fotograferar. Om en stund ska båten lägga till och vi ska få upptäcka Riga. 

Kryssning till Riga på vintern med Tallink Silja
Katarina från Äntligen Vilse
Kryssning med Tallink till Riga på vintern

Konferensen var en resa tillsammans med Nordic TB, Tallink, Magnetic Latvia och Live Riga under kampanjen #NordicTBSummit

Du hittar mig även här: 

Turista i sin egen stad - Gamla stan
cafe under kastanjen gamla stan stockholm

Den här helgen levde jag efter hur jag lär. Ni kanske kommer ihåg hur jag skrev ett inlägg om hur du tar bättre bilder i städer när du reser för ett tag sedan? I helgen vaknade jag av att solen lyste in i lägenheten och jag kastade mig upp ur sängen.  Med First Aid Kits nya album i högtalarna gjorde jag färskpressad juice och avokademackor till frukost. Släpade sen ut en bakfull David ur lägenheten på jakt efter ljuset, ni kommer väl ihåg att det var tips nummer 3. Inte att släpa ut en David utan att följa ljuset såklart. Det finns en särskild plats i Stockholm där ljuset brukar vara extra vackert enligt mig. 

Brända tomten i Gamla stan

Jag har en favoritplätt i Gamla stan som är den lilla öppna plasten Brända tomten utanför cafe Under kastanjen. Smaka på det namnet. Fantastiskt namn enligt mig. Men det är verkligen bokstavligt eftersom huset som stod där brann ner 1728 och efter det byggdes det inte upp något nytt efter det och på så sätt fick den sitt namn. Inte märkvärdigare än så.  Där mitt bland husen bor ett enormt kastanjeträd som sträcker sina grenar flera våningar upp mot det orange huset. På sommaren hänger grenarna som ett valv över gatan och solen skapar mönster på kullerstenen genom trädets grenverk. Under vintern hänger grenarna nakna men solen kan ändå studsa mellan husen på ett sätt som man inte ser på så många andra ställen i Stockholm eftersom det är så trånga gränder i Gamla stan. Just den här dagen blev det inte den bilden jag hade tänkt ta för en bil hade ställt sig mitt på Brända tomten och ville inte flytta på sig så jag fick snällt promenera vidare och får helt enkelt komma tillbaka en annan solig vinterdag. Så kan det vara ibland. Men vad gör det när Gamla stan är så vacker i januari när man får gatorna för sig själv och slipper gå i lemmeltåg som det är under sommarmånaderna. 

cafe under kastanjen gamla stan stockholm
stortorget i gamla stan stockholm
stortorget gamla stan stockholm

Du hittar mig även här: 

Frukost med Islands president och first lady Eliza Reid

Imorse var ingen vanlig torsdagsmorgon, jag hade nämligen blivit inbjuden av Promote Iceland för att delta på en tillställning där Islands presidents first lady Eliza Reid skulle prata om landets turism under deras stadsbesök i Stockholm. Hon har nyligen blivit utnämnd till FN-amabassadör för hållbar turism. Jag trodde att det var bara hon som skulle komma men presidenten själv var där vid hennes sida. Lite lustigt att sitta två rader bakom en president. 

Islands president Guðni Jóhannesson på stadsbesök i Stockholm med hans first lady Eliza Reid
Islands president Guðni Jóhannesson på stadsbesök i Stockholm med hans first lady Eliza Reid
Islands president Guðni Jóhannesson på stadsbesök i Stockholm med hans first lady Eliza Reid

Det bjöds på avokadomackor till frukost och jag hade sällskap av ett gäng härliga resebloggkollegor. Här har vi Evelina från Earthwanderess och Katarina från Äntligen Vilse som var väldigt svåra att fånga på bild för dom brast ut i skratt hela tiden. Varje gång vi ses har vi så mycket att prata då det är alltid är någon av oss som kommit hem från en resa eller ska ut på nya äventyr. 

Resebloggarna Evelina från Earthwanderess och Katarina från Äntligen vilse

Eliza började sitt tal om hur hon lämnade Kanada (som hon kommer ifrån) för 20 år sedan och landade på Island och om hennes kärlek till hennes nya land. Islands turism har verkligen exploderat dom senaste åren och med det kommer även ett ansvar för att vårda och ta hand om naturen så den inte förstörs.

Islands president Guðni Jóhannesson på stadsbesök i Stockholm med hans first lady Eliza Reid

Island är i ständig förändring på grund av dom återkommande vulkanutbrotten och att ön ligger ovanför tektoniska plattor som rör sig som leder till att ön växter för varje år. Det var mycket jag lärde mig av vulkanexpterten som var på plats. Visste ni att vulkanen Hekla brukar ha utbrott var tionde år och det senaste var 2000. Där har vi en vulkan om går på övertid! Trots informationen om Islands alla aktiva vulkaner är jag mer än någonsin sugen på att besöka ön inom en snar framtid. 

Islands president Guðni Jóhannesson på stadsbesök i Stockholm med hans first lady Eliza Reid

Du hittar mig även här: 

Januari: BBC och äta frukost med Islands first lady
 

Knappt har 2018 kommit igång och redan har jag massor av roliga fotouppdrag, event och en resa till Åre uppskrivna i kalendern under januari. Här kommer några exempel på bra saker: 

  • BBC - Igår fotograferade jag porträtt vid en frusen damm i Blackeberg för självaste BBC. Fina Lola tipsade mig om jobbet och jag är så glad att få skriva upp dom på mitt cv.  Så fort det har kommit upp på deras hemsida ska jag visa er! 
     
  • Tydligen så är Islands president och hans first lady på stadsbesök i Stockholm den här veckan och jag har fått en inbjudan att äta frukost med självaste first ladyn. Eliza Reid som hon heter har nyligen blivit utnämnd till FN-ambassadör för hållbar turism och det är ett ämne som är ytterst viktigt att prata om tycker jag. Ska bli intressant att höra vad hon har att säga om ämnet. 
     
  • Ett museum har valt mig för att ta deras pressbilder till en kommande utställning där jag ska dokumentera både själva utställningen, porträtt och själva eventet. 
     
  • Ljuset! Det har jag inte uppskrivet i kalendern men jag märker att nu börjar det sakta men säkert gå åt rätt håll. Vintersolen har börjat titta fram nu och jag känner verkligen av att jag blir mer och mer kreativ desto fler minuter av sol vi får. . Efter en fruktansvärt grå december verkar det bli en klarare och krispigare vinter här i Stockholm. Men vart är snön?
 
inredning med växter
monstera inredning med växter
inredning med växter
inredning med växter

Du hittar mig även här: