Vecka 3 - 2017

Jag har sett att många bloggar som jag följer (Rowan tree, Äntligen Vilse, Spaceherosuits) har veckosammanfattningar och känner mig inspirerad av att börja med det själv. Så från och med idag tänkte jag testa att varje söndag ge er en inblick hur min vardag ser ut och inte bara ögonblick från mina resor. Hur låter det?


David styrde upp våra växter och gav dom nya krukor. Kommer ni ihåg när jag var i Värmland förra hösten och hälsade på Eleonor i hennes hus i skogen? Jag fick en liten stickling med mig hem som har vuxit så det knakat. Man borde byta sticklingar oftare tycker jag. Om ni älskar växter så borde ni gå med i facebookgruppen Växtgäris genast som är fantastisk. 

Plantering av kaktus elefantöra och växter hemma

Jag hoppade på Tallink Silja båten över till Helsingfors i onsdags för en snabbvisit på Matka (Nordens största resemässa) och besökte olika länders representanter. Träffade folk som gav mig massor av tips inför kommande resor jag håller på att planera. Men vackrast var ändå att få vakna upp på morgonen och glida genom Stockholms skärgård och se solen gå upp. 

Tallink Silja kryssning Helsingfors Stockholm skärgård
Matka resemässa Helsingfors Finland 2017

Lördagen spenderades i vardagsrummet där David började måla på en tavla och jag redigerade en liten film. Vi hade fått i uppgift i skolan (Projektverkstan)  att skapa en pitchfilm för våra projekt. Jag började i måndags med den men sen tog självtvivlet över mig och jag la ner det. Men jag ville inte ge upp och nu i helgen blev den äntligen klar, fylld med små ögonblick från dom senaste 12 åren på resande fot. Så till veckan ska jag ladda upp den så ni får se.  

 Fick den här söta alpackan ritat till mig av David plus Snapchat har lagt till det bästa filtret någonsin. Nu kan jag till och med vara en alpacka!

alpacka teckning rita 
Rita måla förberedelse kreativ konstnär
snapshat filter alpacka

Jag blir aldrig  trött på utsikten från min lägenhet på Lidingö. Idag var planen att ta oss ut på en utflykt med bilen för att faktiskt upptäcka den ö vi bor på. Men vi kom inte längre än några hundra meter från parkeringen då motorlampan började lysa aggressivt så det var bara att vända om och börja googla på bilmekaniker i närheten. Ibland blir det verkligen inte som man vill. Får bara hoppas att det är lätt att fixa när jag åker och fixar den imorgon, håll tummarna!

utsikt över stockholm lidingö solnedgång

Mina 10 mest gillade bilder på Instagram 2016

Jag tänkte att jag skulle visa er mina mest gillade bilder på Instagram under 2016.  Om ni är sugna att se mer så kan ni hitta mig under namnet @jeanetteseflin

Stepantsminda Georgien Gergeti trinity church

 

 

1. STEPANTSMINDA, GEORGIEN

Här står jag och blickar ut över Gergeti trinity church. 

 
Tallinn Tallink silja kryssning 

 

2. PÅ VÄG TILL TALLINN

Min utsikt när jag vaknade upp en tidig morgon på båten över till Tallinn. 

 
julmarknad på reeperbahn i Hamburg Tyskland 

 

 

3. SANTA PAULI JULMARKNAD I HAMBURG

Jag värmer mig på en kopp gluhwein på julmarknaden på Reeperbahn.

 
Utsikt över Gergeti trinity church i Georgien Stepantsminda Dagsutflykt från Tbilisi

 

4. ROOMS HOTEL, GEORGIEN

Åt lunch med den här spektakulära utsikten.

 
Milano soluppgång takterass

 

 

5. MILANO

En utsikt från en hotellterass. 

 
gamla stan i Tallinn

 

 

6. TALLINN

Undangömd i ett hörn hittade det jag det här vackra huset. 

 

 
Solnedgång i Navigli Milano Italien

 

 

7. Navigli

Solnedgången över kanalen Navigli i Milano. 

 

 
Jeanette Seflin reseblogg resefotograf tallinn Tallink Solja kryssning

 

 

8. Födelsedagsdrinken

 

Drack drinkar och firade min födelsedag på båten över till Tallinn. 

 

 
Hamburg mata fåglar vatten

 

 

9. HAMBURG

Den här kvinnan var verkligen inte fågelrädd!

 
Soluppgång över milano Italien Westin Palace 

 

 

10. Milano

Magisk soluppgång från Westin Palace som jag bodde på i Milano. 

KUMU - Tallinns konstmuseum


KUMU

 


Ett hav stormar förbi på den flera meter långa skärmen och vi står som hypnotiserade. Det är mörkt och dovt som om vi stod på ett zoo och tittade på en storm i ett akvarium. 


-Vad gör vi nu? frågar jag David när vi kommer in i det tomma rummet. På golvet ligger ett snöre som försvinner ner i ett hål. Dra i det kanske? svarar han. Vi testar och visst går att dra i det men sen händer ingenting. Vi ler lite snett och fäller kommentaren konst-igt och vandrar vidare till nästa rum inne på konstmuseet Kumu


Den här resan gjordes i samarbete med Visit Tallinn

Nyårsafton 2016

Helt plötsligt var det 2017. Har nog aldrig varit så glad att lämna ett år bakom mig som jag var med just 2016. Visst jag har haft väldigt mycket fint som har hänt till exempel att jag har blivit sambo med David, massor av intressanta resor och lärt känna nya fantastiska människor.  Men jag har även suttit åtskilliga timmar vid en sjukhussäng och sett en av dom jag älskar allra mest kämpa för sitt liv och förlora den kampen.  

Så på en balkong i Bredäng med massor av tomtebloss i handen gick jag in i det nya året med förhoppningar på att det här året kommer var lite lättare att leva i. 

nyårsafton 2016 i Bredäng tomtebloss Elsa Soläng
nyårsafton 2016 i Bredäng