Rooms Hotel Stepantsminda - Georgien

Rooms hotel i Stepantsminda, Georgien.  

Rooms hotel ser inte ut att vara så mycket till världen när man kommer till parkeringen. Men väl vid entreen förstår jag att vi ska få vara med om en lunch utöver det vanliga. Imponerande berg som utsikt, prisvärt, bra service och en imponerande terrass som sträcker ut sig.

Där längst uppe på backen tornar Rooms hotel upp sig. Det ser inte mycket till världen i sitt avlånga skokartongsform. Men när jag går ser jag dom georgiska bergen sträcka sig från golvet till taket genom dom stora panoramafönstren.  

-Wow brister jag ut. David nickar och står bara och stirrar. Ruska som har varit här flera gånger lotsar oss genom lokalen. Mitt huvud rör sig hela tiden till höger för att titta ut genom fönstret. Kypare sveper fram genom lokalen med sina brickor. En kvinna sitter i sin soffa och leker med sin bebis, lyfter den långsamt upp och ner och den jollrar glatt. Hela tiden med bergen som bakgrund. 

utsikt på rooms hotel i stepantsmida, georgien
bar i stepantsminda på rooms hotel Georgien
estaurang och bar i stepantsminda georgien. 
bar och restaurang på Rooms hotel i Stepantsminda Georgien. 
bar och resturang rooms hotel i Stepantsminda georgien. 

Vi går ut på terassen och slår oss ner i dom enormt stora sofforna. Lutar oss tillbaka och försöker ta in allt. Men det går knappt för det är så makalöst mäktigt och vackert. Dom andra gästerna gör som oss och stirrar bara rakt ut samtidigt som dom sörplar på drinkar. 

Den kyliga bergsluften får mig att huttra till trots att det är juli och jag sveper en filt runt mig när jag ska läsa menyn. 

Trots att Rooms hotel är är ett fyrstjärnigt hotell så kan man tydligen slå upp sitt tält i deras trädgård. Pluspoäng för det!

Vi hade placerat oss så vi hade utsikt över Gergeti trinity church som vi skulle besöka efter vi ätit lunch. 

Men hur var maten? Man kan ju faktiskt inte bara leva på att ha en fantastisk utsikt. Jag kan meddela att dom levererade även på den fronten. Vi besällde in två sallader, med traditionell georgisk ost sulguni och en annan med tomat och gurka. Club sandwich och tryffelsoppa. Till det drack vi kaffe och två drinkar. Allt som allt slutade det på cirka 300 kronor. Jag blev chockad när notan kom in för jag trodde verkligen att priserna skulle vara hutlösa med tanke på restaurangens utsikt. Men det kostade inte mer än på en vanlig restaurang i Tbilisi. 

En mycket nöjd pojkvän.

INFO: 

Rooms hotel i Stepantsminda hemsida

Ligger cirka tre timmar norr om Tbilisi, nära gränsen till Ryssland. Med lokalbuss kostar resan 10 gel, cirka 40 kronor

 

3 instagramkonton att följa just nu

Om du som jag drömmer om att en dag resa till Grönland, Island och Färöarna måste ni följa mina resebloggvänner Fantasiresor, Äntligen vilse och Oh darling. Dom är just nu ute och lever min dröm! Vill bara hoppa på ett plan, sätta mig i bilen med dom och susa genom det isländska landskapet. Extra kul är att dom är väldigt flitiga på att använda instagram stories. Jag fastnade aldrig för Snapchat men blir väldigt inspirerad av att börja använda instorma stories till mina kommande resor. Älskar att man får en lite mer behind the scenes om vad som händer under resan. 

Det ser helt magiskt ut eller hur?

 

Länk till Äntligen vilses instagram

Äntligen vilse reseblogg
Fantasiresor instagram och reseblogg. 
Oh Darling reseblogg och instagram.

Resor på gång: September

September är här! Nu är även officiellt hösten här med för den delen. Min favoritårstid. Nu ska det tändas ljus och mysas ner i fåtöljen är det tänk. Men jag ska även ut på äventyr till dom här platserna i september: 

Gdansk, Polen 9-11 sep

Weekend i Köpenhamn. Tjejgäng

Det här är något jag har längtat så mycket till! Jag och mitt Sundsvallsgäng på sammanlagt åtta tjejer ska åka till Polen. Det betyder extra mycket då vi sällan ses allihopa när vi bor utspridda från Lund i söder till Luleå i norr. 

Vi ska bo på Hilton, äta god mat, besöka spa och dricka öl står på agendan. Det är vår årliga tradition där vi åker på en weekend i september. Ni kanske kommer ihåg att vi var  på tjejweekend i Köpenhamn förra året? 

 

Västmanland 23-25 sep

Jag ska göra ett samarbete med Västmanland där jag och David ska resa runt och upptäcka landskapet som är helt outforskat för mig. Vi ska bland annat sova en natt i en kolarkoja, paddla kanot, se skogen efter den stora skogsbranden, hänga på spa och kela med alpackor(!). Ska bli en superhärlig helg med massor av fotograferande!

5 saker att göra i Tbilisi

Saker att göra i Tbilisi - sevärdheter

1.

DRY BRIDGE MARKET

Vill du hitta en annorlunda souvenir så är det här platsen för dig. Här kan du hitta det du inte trodde du behövde. Utspridda på filtar längs vägen finns saker från sovjet-tiden, kartor, inredning och smycken. Vissa säljer en mix av allt medan vissa har riktat in sig så smalt som att bara sälja fjärrkontroller eller snodda hotelltofflor. Glöm inte att pruta! 

Dry bridge market, Tbilisi

2.

SVALKA DIG I BOTANISKA TRÄDGÅRDEN

Botaniska trädgården ligger uppe på ett berg med lummig skog som man kan ta skydd under dom varma dagarna. Längst in finns ett vattenfall som är väl värt att besöka. Du kan även slå dig ner på stenarna och svalka fötterna. 

Botaniska trädgården, Tbilisi

3.

ÅK PARISERHJULET PÅ MTATSMINDA PARK

Det här är inget för höjdrädda, alltså inte mig. Men ändå gjorde jag det vilket ledde till ett mindre sammanbrott då jag trodde vi hade fastnat. Så var såklart inte fallet, den rörde bara väldigt långsamt på sig. Nöjesfältet Mtatsminda park ligger högt uppe på ett berg och pariserhjulet är ca 80 meter högt. Utsikten är helt otrolig. Så nu i efterhand så var det värt det! Ett tips är att inte välja en dag då det blåser som den dagen vi åkte. Det blir bara onödigt mycket extra gung.

Mtatsminda park, Tbilisi

4. 

DOM FÄRGLADA HUSEN I GAMLA STAN

Vid foten av Narikala fästningen i den gamla delen av staden är husen målade i färglada toner och med långa balkonger jag inte skulle ha något emot att ha till min lägenhet. Vandra planlöst runt bland gränderna och glöm inte att titta upp.

Old town, Tbilisi

5.

DRICK LEMONAD

Om du besöker Tbilisi under sommaren så kommer det vara varmt, nästan olidligt varmt. Så det är inte konstigt att dom är hejare på att göra lemonad. Nästan alla restauranger har en som kallas husets lemonad som väldigt ofta innehåller massa is och maaassor av mynta. Det mest läskande som finns! Men ni borde även testa den traditionella sovjetiska lemonaden (se bild). Smakar lite som saft på barnkalas men som enligt min georgiska kompis är något man alltid får dricka när man åker hem till sin mor eller farföräldrar. 

Dricka lemonad i Tbilisi