5 saker att göra i Tbilisi

 Saker att göra i Tbilisi - sevärdheter

Puppet theater

Gabriadze_Theatre_Tbilisi.jpg

Abanotubani 

tbilisi06.JPG

 

DRY BRIDGE MARKET

Vill du hitta en annorlunda souvenir så är det här platsen för dig. Här kan du hitta det du inte trodde du behövde. Utspridda på filtar längs vägen finns saker från sovjet-tiden, kartor, inredning och smycken. Vissa säljer en mix av allt medan vissa har riktat in sig så smalt som att bara sälja fjärrkontroller eller snodda hotelltofflor. Glöm inte att pruta! 

 Dry bridge market, Tbilisi

Åka linbana över Tbilisi

tbilisi-linbana00.JPG
tbilisi-linbana02.JPG
tbilisi-linbana04.JPG
tbilisi-linbana01.JPG

 

SVALKA DIG I BOTANISKA TRÄDGÅRDEN

Botaniska trädgården ligger uppe på ett berg med lummig skog som man kan ta skydd under dom varma dagarna. Längst in finns ett vattenfall som är väl värt att besöka. Du kan även slå dig ner på stenarna och svalka fötterna. 

 Botaniska trädgården, Tbilisi

 

ÅK PARISERHJULET PÅ MTATSMINDA PARK

Det här är inget för höjdrädda, alltså inte mig. Men ändå gjorde jag det vilket ledde till ett mindre sammanbrott då jag trodde vi hade fastnat. Så var såklart inte fallet, den rörde bara väldigt långsamt på sig. Nöjesfältet Mtatsminda park ligger högt uppe på ett berg och pariserhjulet är ca 80 meter högt. Utsikten är helt otrolig. Så nu i efterhand så var det värt det! Ett tips är att inte välja en dag då det blåser som den dagen vi åkte. Det blir bara onödigt mycket extra gung.

 Mtatsminda park, Tbilisi

 

DOM FÄRGLADA HUSEN I GAMLA STAN

Vid foten av Narikala fästningen i den gamla delen av staden är husen målade i färglada toner och med långa balkonger jag inte skulle ha något emot att ha till min lägenhet. Vandra planlöst runt bland gränderna och glöm inte att titta upp.

 Old town, Tbilisi

 

DRICK LEMONAD

Om du besöker Tbilisi under sommaren så kommer det vara varmt, nästan olidligt varmt. Så det är inte konstigt att dom är hejare på att göra lemonad. Nästan alla restauranger har en som kallas husets lemonad som väldigt ofta innehåller massa is och maaassor av mynta. Det mest läskande som finns! Men ni borde även testa den traditionella sovjetiska lemonaden (se bild). Smakar lite som saft på barnkalas men som enligt min georgiska kompis är något man alltid får dricka när man åker hem till sin mor eller farföräldrar. 

 Dricka lemonad i Tbilisi

Du hittar mig även här: