Le Charlot - En frukost i Paris

Jag vaknar upp redan vid sju på morgonen och känner inte alls för att ligga och dra mig. Jag är ju bara i Paris under 24 timmar och det känns bortkastat att ligga kvar i en hotellsäng. Jag strosar planlöst längs med gatorna i Marais på jakt efter ett ställe att dricka min morgonkaffe. Le charlot uteservering får mig att stanna till. Det första jag möter när jag går in är en man som sitter och skriver frenetisk på sin dator med ögonbrynen i djupa veck och servitörer med sina vita förkläden som sveper fram och tillbaka genom lokalen när dom förbereder inför dagen. Vid baren sitter en man och läser en dagstidning med en kaffe bredvid sig och småpratar med tjejen bakom bardisken. 

Jag slår mig ner på uteserveringen och drar koftan lite tätare runt mig. Det är lite ruggigt men jag känner att det blir lite varmare för varje minut solen går upp. 

Ett par stannar precis framför mig. Han omfamnar henne och dom tittar på något som jag inte ser från där jag sitter. Dom fnissar och väldigt kära ut. Dom vänder sig om och jag hinner precis plocka ner kameran och dom sätter dig bredvid mig. Smulorna från min pain au chocolat ramlar ner på min tröja och jag borstar bort dom. Jag tittar på morgonpigga hundägare som går förbi och två hundar som snurrar in sig i varandras koppel. Ägarna byter några ord med varandra och traskar vidare åt varsitt håll. Där sitter jag och tittar på hur Paris vaknar till liv.