Le Comptoir Général - Paris bästa bar (enligt mig)

Jag går först förbi det. Jag vänder förvirrat om och tänker att det ska ju vara här, nummer 80. Men jag ser bara en lummig liten gång som leder in bakom husen. Men om man följer den gången så hittar man Paris finaste bar och restaurang. Det första som möter mig är en mörk och lång korridor med kristallkronor och vad som ser ut som en gammal reception från ett övergivet hotell.  

Det första rummet till vänster är enormt och det är så mycket att titta på. Lite som att gå in på ett museum där varje sak har sin historia. Folk sitter och jobbar på sina datorer och tittar upp när jag kommer in och undersöker varenda liten vrå. Det är växter precis överallt, i taket, på golvet och i skåp.  Dörrarna står öppna till den lummiga innergården och man märker knappt någon skillnad på att vara inomhus eller utomhus. 

Le Comptoir Général är inte bara en bar och restaurang. Det är en även frisörsalong, konstgalleri, butik och museum. Ja och massa mer där till som jag kanske missat, för det går knappt att ta in allt under ett litet besök. Det här är definitivt min nya favoritplats i Paris!

Det går under namnet The Little Museum of Francafrique och saker härstammar främst från Afrika och Karibien. 

Blev helt kär i golvet!

I nästa rum möts jag av fören av en båt, omaka möbler och solen som sipprar fram genom fönstren. 

Det som gjorde mig väldigt glad var att det var en sån mix av människor. Pensionärer, familjer och såklart hipsters. Några verkar fira en födelsedag och andra sitter framåtlutade i sina fotöljer och pratar intensivt. 

Efter ha jobbat runt om i ett stekhett Paris så sjönk jag ner i en av dom mjuka fåtöljerna med en drink i handen. Om en timme skulle jag åka till flygplatsen tillbaka till Stockholm men först vila lite i denna stadsoas.  

Hitta till Le Comptoir Général

Baren ligger på adressen 80 Quai de Jemmapes i Paris

 

 

Du hittar mig även här: