Restaurang och cafeguide för Warszawa

I samarbete med NordicTB, Warsaw Tourism och Polish Tourist Organisation

 Bild tagen på från mitt hotellrum på 26 våningen på Novotel centrum hotel. 

Bild tagen på från mitt hotellrum på 26 våningen på Novotel centrum hotel. 

Kanske befinner du dig just nu i Warszawa och din mage kurrar men du vet inte vart du ska gå. Eller planerar du kanske en weekend dit snart? Jag har ätit mig genom Warszawa och här kommer mina tips till restauranger och cafeer i staden. 


RESTAURANGER

Belvedere

Den här restaurangen är en dröm att gå in i om man älskar växter och det gör ju jag så det var en kärlek vid första ögonkastet. Restaurang Belvedere ligger i byggnaden som heter Nya Orangeriet (trots sitt namn har byggnaden över 150 år på nacken) i parken Łazienki och är verkligen något utöver det vanliga Restaurangen har flera meter höga pampiga fönster och på väggarna från golv till tak växer plantor. Priserna är i den lite dyrare prisklassen för att vara i Polen men en huvudrätt ligger ändå under 200-hundralappen vilket jag tycker var väldigt värt. 

belvedere-restaurang-warszawa15.jpg
belvedere-restaurang-warszawa12.jpg
belvedere-restaurang-warszawa18.jpg
belvedere-restaurang-warszawa19.jpg
 

Kieliszki na Proznej

Försök säga Kieliszki na Proznej snabbt tre gånger. Jag klarar knappt att uttala det en gång långsamt. Men den här tungvrickaren serverar väldigt god och kreativ mat från små och lokala producenter. Plus i kanten för det väldigt fina inredningen, älskar den ritade väggen i kombination med det råa (vad som ser ut att vara) cementväggar. Ni vet ju att jag är svag för bra och genomtänkt inredning. 

 Kieliszki na Proznej restaurang guide warszawa
 Kieliszki na Proznej restaurang guide warszawa weekend
 

Breakfast market

Om vädret tillåter och du är hungrig en lördag så tycker jag du ska svänga förbi Breakfast market och slå dig ner i gräset under vimplarna. Låt dig inte luras av namnet för det är inte bara inriktad på frukost utan vi var där och åt lunch istället. I parken finns det massor av olika stånd med närodlad mat och såklart flera hippa foodtrucks. Så det är bara att välja och vraka på vad du är sugen att äta. 

Aleja Wojska Polskiego 4

 Breakfast market en restaurang och cafe guide för warszawa
 Breakfast market en restaurang och cafe guide för warszawa
 

Warsawski sen

Låt oss prata om rödbetsrisotton med getost på Warawski sen! Inte bara att den var så förbaskad god men den presenterades som ett mindre konstverk. Grundtanken med deras mat är att dom utgår från klassiska råvaror från det polska köket men i en modern tappning. Restaurangens ena långsida är bara glasvägg och man ser rakt in i köket vilket är en liten rolig detalj. 

 Warsawski sen restaurang och cafe guide för warszawa

CAFÉ

Miau cafe

Vad gör man när det spöregnar ute? Jo man går in och myser med katter såklart. Miau cafe är inrett i temat Alice i Underlandet med spelkort som hänger ner från taket och med enorma katträd. Väl inne i rummet måste man vara lugn och inte tvinga på sig katterna. Men att man skulle bli utan gos behöver man inte oroa sig för då dom kryper gärna upp bredvid dig i soffan och bjuder upp till kli. Gulligaste var en katt som hoppat ner i en mans datorväska och vägra gå upp därifrån. 

 cafe miau katt cafe. cafe och restaurang guide warszawa
 

Cafe Bristol

Nästan hela Warszawa sönderbombades under andra världskriget och väldigt få byggnader klarade sig men Hotel Bristol är an av dom få som gjorde det. Hit går du om du är sugen på något riktgt sött och en god kopp kaffe för att sen sitta bredvid många äldre damer och herrar som har detta som sitt stammishak. Jag förstår dom! 

 cafe bristol på bristol hotel i warszawa restaurang och cafe guide

 

Den här resan gjordes under kampanjen #LifestylePolen #WarsawAdventures. Kika in på bland annat Instagram och Twitter för att läsa mer. 

Du kan även följa mig här: