Restaurangguide för Gdansk

Restaurang Piwna restaurang guide för Gdansk

Om du befinner dig i Gdansk och din mage kurrar så kan jag tipsa om två prisvärda restauranger som jag och mina vänner har testat. Båda funkar även för vegetarianer, bli inte orolig för att det kanske inte står så mycket vegetariska alternativ på menyerna för dom är väldigt flexibla. 

Du har väl inte missat min guide på 5 saker du kan göra i Gdansk kvällstid?

 

Restaurant Piwna 47

På torget bakom Mariakyrkan (Bazylika Mariacka) hittar du restaurangen Piwna 47 där man kan sitta och äta på uteserveringen och se folk strosa förbi eller inomhus på nån av restaurangens två våningar. Menyn ändras efter säsong men  jag kan rekommendera deras bruschetta till förrätt och pastarätter till huvudrätt. Tydligen så serverar dom även frukost om man är sugen på det. 

Restaurang Piwna restaurang guide för Gdansk
Restaurang Piwna restaurang guide för Gdansk
Restaurang Piwna restaurang guide för Gdansk
 

Prologue Restaurant & Bar

Prologue ligger på andra plats på Tripadvisor med väldigt bra betyg vilket gjorde att vi ville testa restaurangen. Här blev jag som vegetarian positivt överraskad. Jag var den enda i gänget som var vegetarian och tyvärr fanns det inget vegetarisk på menyn så jag fick specialbeställa och servitrisen sa att kocken skulle styra ihop något. In kommer både förrätt och efterrätt som var så goda! Nästan så att jag tror att mina rätter var bättre än dom som var på menyn. Våga vara omständig här för om kockarna får fria tyglar så blir det över förväntan. Att restaurangen ligger nere längs med kajen, inredd med massa gröna blad och tegel är en bonus. 

Prologue restaurant bar en restaurang guide för Gdansk
Prologue restaurant bar en restaurang guide för Gdansk
Prologue restaurant bar en restaurang guide för Gdansk
Prologue restaurant bar en restaurang guide för Gdansk
Prologue restaurant bar en restaurang guide för Gdansk

Har du några egna restaurang tips att dela med dig av från Gdansk?