Vecka 3 - 2017

Jag har sett att många bloggar som jag följer (Rowan tree, Äntligen Vilse, Spaceherosuits) har veckosammanfattningar och känner mig inspirerad av att börja med det själv. Så från och med idag tänkte jag testa att varje söndag ge er en inblick hur min vardag ser ut och inte bara ögonblick från mina resor. Hur låter det?


David styrde upp våra växter och gav dom nya krukor. Kommer ni ihåg när jag var i Värmland förra hösten och hälsade på Eleonor i hennes hus i skogen? Jag fick en liten stickling med mig hem som har vuxit så det knakat. Man borde byta sticklingar oftare tycker jag. Om ni älskar växter så borde ni gå med i facebookgruppen Växtgäris genast som är fantastisk. 

 Plantering av kaktus elefantöra och växter hemma

Jag hoppade på Tallink Silja båten över till Helsingfors i onsdags för en snabbvisit på Matka (Nordens största resemässa) och besökte olika länders representanter. Träffade folk som gav mig massor av tips inför kommande resor jag håller på att planera. Men vackrast var ändå att få vakna upp på morgonen och glida genom Stockholms skärgård och se solen gå upp. 

 Tallink Silja kryssning Helsingfors Stockholm skärgård
 Matka resemässa Helsingfors Finland 2017

Lördagen spenderades i vardagsrummet där David började måla på en tavla och jag redigerade en liten film. Vi hade fått i uppgift i skolan (Projektverkstan)  att skapa en pitchfilm för våra projekt. Jag började i måndags med den men sen tog självtvivlet över mig och jag la ner det. Men jag ville inte ge upp och nu i helgen blev den äntligen klar, fylld med små ögonblick från dom senaste 12 åren på resande fot. Så till veckan ska jag ladda upp den så ni får se.  

 Fick den här söta alpackan ritat till mig av David plus Snapchat har lagt till det bästa filtret någonsin. Nu kan jag till och med vara en alpacka!

 alpacka teckning rita 
 Rita måla förberedelse kreativ konstnär
 snapshat filter alpacka

Jag blir aldrig  trött på utsikten från min lägenhet på Lidingö. Idag var planen att ta oss ut på en utflykt med bilen för att faktiskt upptäcka den ö vi bor på. Men vi kom inte längre än några hundra meter från parkeringen då motorlampan började lysa aggressivt så det var bara att vända om och börja googla på bilmekaniker i närheten. Ibland blir det verkligen inte som man vill. Får bara hoppas att det är lätt att fixa när jag åker och fixar den imorgon, håll tummarna!

 utsikt över stockholm lidingö solnedgång