En kryssning till Riga

Förra helgen åkte jag och David på en liten kryssning till Riga. Jag håller på att skriva en liten alternativ guide för er som vill åka till Riga som är secondhand älskare och vegetarianer. Ni som är vegetarianer vet hur svårt det kan vara ibland att hitta nånstans bra att äta så jag hoppas det här är till någon hjälp. Så håll ut! Tills vidare får ni se lite bilder som jag tog under vår dag där. 

Nöjd kille tills det blev sån sjögång på natten att man inte ens kunde stå upp. Båten lutade så mycket att det kändes som den skulle välta. Min pappa som var sjöman i 25 år hade vara stolt över mig som inte blev sjösjuk. Kanske har hans gener härdat mig mot det.

Drack tuff öl från taxfreen. 

Trots sömnbrist av sjögången så var vi ändå på bra humör. Det första vi gjorde var att åka över bron till området som heter Kalnciema för att komma bort lite från turiststråken. Vi är båda väldigt svaga för torn och väggar med flagnande färg och den här stadsdelen hade allt det. 

Jag blev lite kär i spårvagnarna, såg ut som små gulliga leksakståg. 

Vi lyckades såklart med konststycket att gå vilse men det är ju då man stöter på trevliga överraskningar, som det här huset bland annat. 

En bar som såg väldigt lurig ut. 

Kyrktorn och flagnande färg, en mycket bra kombination. 

Efter mycket strosande hittade vi en buss som kunde ta oss tillbaka över bron för att upptäcka den delen av staden. 

Solen började krypa fram när vi passerade Brivbas bulvaris där frihetsmonumentet står. Höstsolen kan verkligen vara magisk!

Det sista av julbelysningen hängdes upp och jag hade gärna stannat kvar en natt i staden för den var till och med bättre än jag förväntat mig. Jag tror vi skulle nog ha kunnat blivit uttagna i SM i gång med tanke hur snabbt vi fick gå för att inte missa båten tillbaka.