Rigaguide: second hand butiker och vegetarisk mat

 

Second hand butiker

 

Humana Vintage / Gertrudes iela 16

Det finns flera olika Humana utspridda i Riga men den här måste vara den bästa. Den påminner väldigt mycket om Beyond retro där dom handplockat ihop ett sortiment som går under vintage, jag är fortfarande lite ledsen att dom gamla platåskorna från 70-talet var snäppet för små. Här kan man trängas med allt från gamla tanter till Rigas hipster.

Humana / Terbatas iela 38

Den här Humanabutiken ligger i närheten av Humana Vintage och har även den två våningar. Här är utbudet mer som myrorna där det är högt och lågt i vad som finns. David lyckades fynda riktigt anygga och gamla Levis skjortor för cirka 40kr/styck.

Kilomax / Gertrudes iela 12

I dom här gröna Kilomax butikerna (och då menar jag gröna, från golv till tak) vägs det man köper och man betalar vikten av sina inköp. Om jag förstått det rätt så blir priset per 100gram billigare ju fler plagg man köper.

Marknader

Kalnciema marknad / Kalnciema iela 35

Den här marknaden ligger i området som heter Kalnciema som ligger på andra sidan från Gamla stanHit kan man åka om man vill komma bort turiststråken I Gamla stan och vill ha en lite mer genuin marknad i stil med "Bondens marknad" och hanteverk. På kvällarna under sommaren har dom spelningar och det verkar i allmänhet vara mycket som händer där som kan vara värt att kolla upp. 

Gamla stan / Doma laukums

Den här marknaden är precis som man förväntar sig att en julmarknad ska vara och känns väldigt anpassad för turisterna men har ändå hög mys faktor! Om man inte har nån julstämning sen innan så får man garanterat det där.

Vegetariskt mat

Miit / Lacplesa iela 10

Miit är både en cykelbutik och restaurang/cafe med vegetarisk buffe fram till klockan 16.00 på lördagar. Väldigt prisvärt och framförallt väldigt gott, med både mat och en dessertdel! Deras röror var helt fantastiska!