Guide till Rigas second hand och vegetariska restauranger

riga-intro.jpg

Uppdaterad juni 2018

För fler tips om saker att göra i Riga: 
Frostbitna takåsar, värmande ölprovning och lunch i ett garage i Riga

 

SECOND HAND 


Humana Vintage / Gertrudes iela 16

Det finns flera olika Humana utspridda i Riga men den här butiken tycker jag är den bästa. Att köpa second hand var lite svårt i Riga då det jag oftast stötte på var väldigt många toppar med strass och konstigt skurna kjolar. Är du kille är det helt annat då du kan som David komma hem med påsar fyllda med härliga stickade tröjor, skjortor och Levis jeans för ett löjligt lågt pris.

Humana Vintage stack verkligen ut från mängden med sitt sortiment som påminner väldigt mycket om Beyond retro men här får du trängas med både gamla tanter och Rigas hipsters. I den här second hand butiken har dom handplockat ihop ett sortiment och fyllt två våningar med allt från gamla platåskor från 70-talet, vintage klänningar och såklart herrkläder. 

 Humana vintage - en guide till Rigas second hand och vegetariska restauranger
 Humana vintage - en guide till Rigas second hand och vegetariska restauranger
 Humana vintage - en guide till Rigas second hand och vegetariska restauranger

MARKNAD


Kalnciema marknad / Kalnciema iela 35

Kalnciema är ett område på andra sidan vattnet från gamla stan som har med tiden blivit ett kreativt kluster av design och hantverk i Riga. Det verkar ständigt vara något nytt evenemang på gång med allt från bondens marknad, konstutställningar och konserter.  När vi var där en kall höstdag var det en marknad i stil med bondens marknad som vi har här hemma. Små hundar zickzackar mellan allas fötter då gångarna är fyllda av folk som smakar och känner på honung och syltburkar. Lite längre bort står män och värmer mat i en stor panna som skapar ett rökmoln som stiger upp mot den kalla luften. Helt enkelt en väldigt gemytlig stämning. Gå in på deras hemsida och se vad som händer i Kalnciema när du är där!

 Kalnciema marknad - en guide till Rigas second hand och vegetariska restauranger
 Kalnciema marknad - en guide till Rigas second hand och vegetariska restauranger
 Kalnciema marknad - en guide till Rigas second hand och vegetariska restauranger

VEGETARISK MAT


Miit / Lacplesa iela 10

Miit kan sammanfattas i tre ord:  kaffe, cyklar och mat. Allt började som ett ställe att laga cyklar där dom även servaerade dryck men har idag växt till en vegetarisk cafe/restaurang. På den här restaurangen kan du ta med dig cykeln för att få den lagad i cykelbutiken bakom baren och medan du väntar äta en smaskig vegetarisk buffee. Nu kanske du inte tar cykeln över till Riga utan båten men då kan du ändå ta del av deras goda mat ändå tycker jag. Deras vegetariska buffé med flera mumsiga röror serverar dom fram till 16.00 på lördagar och det är ju perfekt om du är där bara över dagen för att sedan hoppa på båten hem igen. Är du där över en helg så serverar dom även middag. Spara lite plats så du kan smaka av dessertdelen av buffeen!

DU HITTAR MIG ÄVEN HÄR: