Övergivet barnsjukhus i Berlin

 Övergivet barnsjukhus berlin

Helt öppet längs med en gata i stadsdelen Weissensee ligger Berlins övergivna barnsjukhus (Kinderkrankenhaus-Weißensee) och det är bara att hoppa över stängslet så är du inne.

 Fasaden till Berlins övergivna barnsjukhus (Kinderkrankenhaus-Weißensee)

När du hoppat över stängslet så går du in i huset till vänster som enligt min mening var bäst. Varje rum hade ett tema och var helt maxade från golv till tak. Men tänk på att graffitikonsten ändras med tiden så det kanske inte ser ut exakt så här när du besöker det. 

 Berlins övergivna barnsjukhus och dess muffin graffiti

Min min här är oslagbar, som ni kan se så gillar jag övergivna hus.  (foto: Amanda Nilsson)

 Urban exploring i Berlin
 Graffiti i Berlins övergivna hus
 Amanda NIlsson i övergivet hus i Berlin
Fighting for peace is like fucking for virginity
 Graffiti Blommor i Berlin
 Övergivet hus i Berlin

Övervåningen var tyvärr helt förstörd efter en brand där någon skrivit den här morbida texten på en av väggarna. 

 Brand i övergivet hus I Berlin
 Ruiner av hus i Berlin
 Habz och Toril på urban exploring i övergivet hus i Berlin
 Porträtt och Graffiti i övergivet hus 
 Banan graffiti på krackelerande väggar

Jag är inte rädd för många saker men det som gör mig helt svag i benen är höga höjder. För att ta sig upp övervåningen i ett av dom andra husen så var det bara själva trappstegen kvar och ingenting att hålla sig i med luft på båda sidorna som man såg golvet flera våningar ner. Stoffe kände att det var som en trappa ur ett  tv-spel, nu spelar jag inte så mycket tv-spel men jag kan visualisera det. Läskigt hur som helst, se till att knyta skorna innan du går upp för man vill inte snava på något. 

 stairway to hell i övergivet hus
 Trappa i övergivet barnsjukhus

Jag står och pratar med två av mina klasskompisar och ser helt plötsligt hur Tova kommer springande emot oss med uppspärrade ögon längs med en korridor som slutar där vi står. Bakom henne springer en stor svart schäfer som jagar henne. Det är en syn jag inte kommer glömma. Vad vi inte visste var att den bara ville leka och Tova var hundrädd men min första instinkt var att den gick till attack. Lyckades få en bild på hundens ägare som var riktigt skum och hade av någon konstig anledning handklovar i bakfickan. 

 Hund i övergivet hus Berln
 Urban exploring i Berlin

Vågar du besöka det övergivna barnsjukhuset i Berlin?

 Graffiti i nedbrunnet hus i Berlin
 Annorlunda saker att göra i Berlin
 Alternativ guide till saker att göra i Berlin

Glöm inte bort källaren men den delen är inte för den ängslige. Det är kolsvart och man är tvungen att lysa sig fram med hjälp av mobilen. Det är kaklade rum som folk har skvätt röd färg och skapat handavtryck på väggar och dörrar. Om man gillar känslan av att kliva in i en skräckfilm så varsegod!

 kliva in i en skräckfilm i övergivet hus i Berlin

 

INFO: 

Hansastraße 180, Berlin

Ha på dig stabila skor för det är mycket skräp på marken och håll utkik vart du sätter fötterna men även vad som sker ovanför dig för huset är i ett väldigt dåligt skick och vissa delar kändes som om dom skulle kunna kollapsa. 

 

 @jeanetteseflin på Instagram