Komeet Cafe, Tallinn: Utmärkt för vegetarianer och veganer

I samarbete med VisitTallinn

Väl på plats i Tallinn checkade vi in på Tallink Spa & Conference hotel, lämnade våra väskor på rummet och åkte till cafe Komeet för lunch. Det ligger beläget längst upp i shoppingcentret Solaris med fantastisk en fin utsikt över staden. På plats var även två andra bloggare, Madeleine från Landleyskök och Johanna Bergström från Lyx.se

Väldigt ofta brukar man bara ha ett val på menyn som är vegetariskt men här fanns det massor av val. Det var inga problem om man vegan eller käkade raw food för den delen heller. Sånt är alltid en trevlig överraskning!

Vi hade en vacker pastellig utsikt över operahuset. 

Vi började med en förrätt som bestod av ett snacksfat med bruschetta täckta av olika röror med avokado, sötpotatis och svamp. Den med avokado var himmelsk kan jag lova. 

Till huvudrätt valde jag getost med rödbetor och honung. David åt en wok med cashewnötter.  

Det är alltid så komiskt när man är många bloggare samlade på samma ställe för då tar det kanske en kvart innan alla börjar äta eftersom allt ska dokumentras från alla möjliga håll och kanter. 

Lämna lite plats i magen för efterrätten när ni är här för det behövs. Extremt mycket att välja mellan och bitarna är otroligt generösa i storleken. Jag beställde in en tårtbit med smak av geishachocklad som var åtta lager hög. Men sötast av allt var nog min cappuccino dekorerad som en björn. Men efter några sörplingar på den såg den tyvärr mer ut som en bumbibjörn som fastnat i en dammsugare.  

Det finns även veganska alternativ till efterrätt om man vill ha det. 

INFO: 

Adress: Solaris Center, Estonia pst. 9, Fjärde våningen

Öppentider: Mån-Lör 10-23   Sön 10-21

Hemsida: https://www.kohvikkomeet.ee