L’Improbable Café - En undangömd food truck i Paris

L’Improbable Café - En undangömd food truck i Paris
L’Improbable Café som är ett annorlunda och mysigt café i stadsdelen Le Marais i Paris.
 

När jag bodde i Paris fick jag lära mig av fransyskorna att dom man ser ute på dom Parisiska gatorna en varm sommardag är bara turister. Alla med vett i sig flyr staden dom varmaste veckorna. Det inser jag den här dagen att det gör dom rätt i. Själv är jag i Paris på grund av jobb och har några timmar över för mig själv, så jag faller verkligen in i kategorin svettig turist den här dagen. Marais är ett av mina favoritområden att strosa i när jag är i Paris mycket för att dom har så många fina secondhand butiker. På en sidogata från dom lite större promenadstråken i Marais hittar du L’Improbable Café. Jag går och släpar mina fötter på jakt efter vätska och strök omkring i all skugga jag kunde hitta. Först går jag förbi L’Improbable Café men något får mig att vända om. Från gatan skymtar man mest några stolar och bord men tittar man förbi dom så ser man en liten food truck parkerad längst in lokalen. Precis som en seriefigur lutar jag mig tillbaka mitt i steget och lutar mig bakåt som en omvänd räka och sträcker på halsen. Ljusslingor och udda lampor lyser upp den lite oväntat mörka rummet trots att det är fullt dagsljus utomhus. Lokalen med dess imponerande takhöjd pryds av udda och färglada detaljer som uppspikade trälådor och klätterväxter.  

 
L’Improbable Café som är ett annorlunda och mysigt café i stadsdelen Le Marais i Paris.
L’Improbable Café som är ett annorlunda och mysigt café i stadsdelen Le Marais i Paris.
 

Jag slår mig ner vid bordet vid ingången och tittar på folk som strosar förbi. Bakom mig springer två pojkar och leker kull och vid bardisken har ett tjejgäng slagit sig ner och och sippar även dom på en juice. Långsamt sippar jag på en kall juice och äter en smörgås med päron, nötter och Roquefortost. Rekommenderar alla att testa den om man gillar päron ost på mackor! L’Improbable Café är ett perfekt ställe att smita in på för att gömma sig lite från den starka Paris solen och fylla på energidepåerna.

 
L’Improbable Café som är ett annorlunda och mysigt café i stadsdelen Le Marais i Paris.

Hitta till L’Improbable Café:  

Cafet ligger på gatan 5 Rue des Guillemites i stadsdelen Le marais i Paris

 

Du hittar mig även här: