6 fantastiska vyer i Milano

Den här resan är en del av kampanjen #inLombardia365 och är ett  samarbete med iambassador , Lombardy Tourism och NordicTB                                     

 

 

1. NAVIGLI

När jag visste att jag skulle besöka Milano så höll jag tummarna på att jag skulle hinna besöka stadsdelen Navigli. Det blev till och med bättre än jag trodde när jag klev upp på stenbron som löper över vattnet i solnedgången. Jag fotograferade tills mina fingrar blev helt stela av kylan för Milano är riktigt kallt i december. Men vad gör det när man får ett disigt vinterljus på köpet. Det är nästan som att himmelen försökte matcha dom pastellfärgade husen.

Vandra runt i området och se dom gamla gula spårvagnarna susa ner för gatan och vänd tillbaka till broarna igen när mörkret har fallit. Då få du ytterligare en vacker vy när kanalen lyser upp av hundratals små lampor som hänger över vattnet. 

 
 
En guide till Milano. Saker att göra i Milano. Besöka Duomo

2. Katedralen DUOMO

 

Jag steg upp vid soluppgången och ställde mig på torget, lutade mig mot en staty och väntade på att solen skulle gå upp. Det var jag och några tappra själar som stod och huttrade lite. Några få personer skyndade snabbt över torget och ägnade inte en tanke på vad som tornade upp sig bredvid dom. Men det är ju så det är när man ser något varje dag.

Duomo är otroligt storlagen med alla sina detaljer. Men jag skulle verkligen tipsa om att försöka stiga upp tidigt om du inte vill ha massa andra turister  med i dina bilder. 

 

 

 
 

3. GALLERIA VITTORIO EMANUELE

Ett besök till den här gallerian är ett måste även om du inte har lust att shoppa dyra märkeskläder. Gå bara dit för att spana in en av världens äldsta  köpcentrum som blev färdigbyggd redan 1877, minst sagt pampig och överdådig. Jag hade turen att få gå in i en av sviterna på Town house hotell som har rum med balkonger som blickar ut över folkmassan nedanför. Eftersom det ligger flera våningar upp så är man nästan uppe vid takstuckaturen och får en fantastisk unik upplevelse. Men om du som jag och inte har plånboken för att bo så flott så är det det minst lika imponerande att stå nere på golvet och blicka uppåt kan jag lova. 

 
 
 

4. Hotel dei cavalieri takterass

Hotel dei Cavalieri kan du blicka ut över dessa takåsar. Har du tur så kan du se dis som ligger som en tunn slöja och får husen att se ut som byggnader från väldigt gamla fotografier. 

 
5hotell-HOTELDEICAVALIER101-2.jpg
 

5. SOLUPPGÅNG FRÅN HOTELLET WESTIN PALACE

Först såg det inte ut att vara så mycket till världen men för varje minut färgades himmelen mer och mer

Det var nästan helt vindstilla och husens skorstenar släppte ut rök som letade sig rakt uppåt där solen färgade dom ljusrosa. Supervackert ställe att börja dagen på. 

 

 
 

6. ME HOTEL

ME HOTEl takterass som har öppet varje dag och ligger på tionde våningen kan du få en vy över Milanos lite mer modernare delar av staden. Du kan bland annat se inte bara Milanos utan Italiens högsta byggnad UnCredit tower. Men även Bosco verticale som är en skyscrapa med lägenheter men som är helt täckt av gröna växter. 

 

Du hittar mig även här: