Mina möten med designers och kreatörer i Milano
 

Den här resan är en del av kampanjen #inLombardia365 och är ett  samarbete med iambassador , Lombardy Tourism och NordicTB                                     

 
Milano guide om design, second hand shopping, keramik och blommor
 

 

Ofta när man frågar människor varför dom gillar att resa så är det alla möten med människor som dom flesta svarar. För visst skulle en resa inte vara den samma om man inte kunde dela sina upplevelser med andra.  Så var även fallet när jag var i Milano för att fotografera och stötte på olika kreatörer som brann för sitt skapande och bubblade över av kreativitet. När man pratar om Milano och design så förknippar man det oftast med mode men det finns så mycket mer än det! 

 

Möbeldesign: Algranti Lab

Vi möttes i dörren av Pietro Algranti och hunden Trippa som snabbt smet ut på den lugna gatan. Solen lyste in genom fönstret på kontoret och bildade mönster på golvet och längst in i rummet stod ett kylskpåp som såg ut som något jag aldrig tidigare sett men som jag genast ville ha hemma. På Algranti Lab skapar man man inredning/möbler utav upphittade metallbitar som har legat bortglömda eller slängda och som fått patina. Ingen metallbit var sig lik, dom skiftade allt ifrån blått , brunt och grönt. Tålmodigt behandlade man andra skivor för att skynda på processen om den var för ny. Det är något väldigt vackert att inte ha full kontroll på det man skapar utan det är metallbiten som bestämmer själv hur den ska se ut i slutändan. 

 
Milano guide konst Algranti Lab
Milano guide konst Algranti Lab
Milano guide konst Algranti Lab
 
 

Second hand affären: Delphine Vintage

Jag gillar att dra handen över galgar med tyg och stanna till för att man gillar en färg eller mönster. Har man tur så passar plagget annars får den hänga kvar tills nästa person som uppmärksammar den.  På Delphine Vintage känns allt väldigt noga utvalt och handplockat. Skira klänningar med små broderier från 1920-talet hänger på väggarna och små stilleben finns runt om i butiken som man lutade sig fram för att titta lite närmare på. Hon som äger butiken drog lite nervöst i tröjan när hon får frågan om det är ok om kameran kan riktas på henne och inte bara alla fina kläder. Jag önskar jag hade lite mer tid att utforska alla klädesplagg som fanns därinne men det  ger mig bra en ursäkt att svänga förbi hos henne nästa gång jag är i Milano. 

 
Delphine vintage second hand shopping Milano guide
Delphine vintage second hand shopping Milano guide
Delphine vintage second hand shopping Milano guide
 
 

Floristen: Offfi milano isola

Mario ändrade riktning i livet efter ha jobbat tio år inom läkemedelsindustrin och gav sig hän till sin passion för växter och startade Offfi. Det gjorde han rätt i tycker jag. Snabbt går det när han binder och plockar växterna till buketten. Fnissar och ler gör han mest hela tiden och det måste ju vara ett tecken på att han hittat rätt i livet och pysslar med något han verkligen älskar. Sånt syns så snabbt med möten med människor. 

 
Offfi Milano guide reseblogg
Offfi Milano guide reseblogg
 
 

Keramikern: Ceramiche Milesi

Det är något alledes extra för mig att få gå in i någons atelje, det är lite som att få gå in i någon annans huvud. Man kan verkligen säga att det är ett kreativt kaos hos Ceramiche Milesi med verktyg och färdiga alster som trängs på hyllor som går från golv till tak. I hela rummet ligger ett litet lager över allt med torkad lera. Stötter man till något med byxbenet lämnar det ett litet märke.  Är det något keramiker lyckas med så är det att få det att se enkelt ut. Vilket man snabbt inser när man testar att det inte är! 

 
Ceramiche Milesi dreja milano guide reseblogg
Ceramiche Milesi dreja milano guide reseblogg
Ceramiche Milesi dreja milano guide reseblogg
Ceramiche Milesi dreja milano guide reseblogg

Du hittar mig även här: