En kryssning till Riga
en kryssning till riga
 

Förra helgen åkte jag och David på en liten kryssning till Riga. Jag har satt ihop en guide till Riga för dig som gillar secondhand kläder och vegetarisk mat. Ni som är vegetarianer vet att det kan vara svårt ibland  att hitta nånstans bra att äta, så jag hoppas det här är till någon hjälp. 

Guide till Rigas second hand och vegetariska restauranger

 
En kryssning till Riga
 

Nöjd kille tills det blev sån sjögång på natten att man inte ens kunde stå upp. Båten lutade så mycket att det kändes som den skulle välta. Min pappa som var sjöman i 25 år hade vara stolt över mig som inte blev sjösjuk. Kanske har hans gener härdat mig mot det.

 
En kryssning till Riga

Drack tuff öl från taxfreen. 

En kryssning till Riga
En kryssning till Riga
 

Trots sömnbrist av sjögången så var vi ändå på bra humör. Det första vi gjorde var att åka över bron till området som heter Kalnciema för att komma bort lite från turiststråken. Vi är båda väldigt svaga för torn och väggar med flagnande färg och den här stadsdelen hade allt det. 

Jag blev lite kär i spårvagnarna, såg ut som små gulliga leksakståg. 

 
En kryssning till Riga
 

Vi lyckades såklart med konststycket att gå vilse men det är ju då man stöter på trevliga överraskningar, som det här huset bland annat. 

 
En kryssning till Riga
En kryssning till Riga
En kryssning till Riga

Kyrktorn och flagnande färg, en mycket bra kombination. 

En kryssning till Riga
En kryssning till Riga
En kryssning till Riga
En kryssning till Riga
En kryssning till Riga
En kryssning till Riga
 

Efter mycket strosande hittade vi en buss som kunde ta oss tillbaka över bron för att upptäcka den delen av staden. Solen började krypa fram när vi passerade Brivbas bulvaris där frihetsmonumentet står. Höstsolen kan verkligen vara magisk!

 
En kryssning till Riga
En kryssning till Riga
 

Det sista av julbelysningen hängdes upp och jag hade gärna stannat kvar en natt i staden för den var till och med bättre än jag förväntat mig. Jag tror vi skulle nog ha kunnat blivit uttagna i SM i gång med tanke hur snabbt vi fick gå för att inte missa båten tillbaka. 

 
En kryssning till Riga

Du hittar mig även här: