10 saker jag gjorde i Bordeaux

10 saker jag gjorde i Bordeaux
 

1. Hängt i fönster hemma hos min kompis Simon och druckit pastis uppe bland takåsarna. 

En sak man måste göra är att dricka södra Frankrikes nationaldryck. Lite som att dricka flytande anis. Ett glas är gott sen blir det lätt för mycket för min egen del. 

 
 

2. Plaskade runt i vattenspegeln som är en väldigt svalkande fontän som sprayar upp vatten från marken som man kan vandra runt i. 

Här har vi Simon i egen hög person. För tre år sedan var jag nere i Paris och gjorde ett fotoprojekt och eftersom jag hade noll med pengar så couchsurfade jag. Jag flyttade in en vecka hos Jeremie och Simon som jag aldrig träffat innan. Men dom tog emot mig med öppna armar och lät mig följa med på massa äventyr runt om i Paris. I vintras kom Simon och hälsade på mig i Stockholm så nu var det min tur att hälsa på honom i hans nya stad Bordeaux. Tänk vad fint att dom öppnade upp sitt hem för en kopplett främling och att man kan hitta nya vänner genom internet. 

 
 

3. Körts runt i Simons fantastiskt söta lilla bil.

Blev helt kär i bilen med det roliga registreringsnummret DJ 666. 

 
 

4. Tittade upp.

 Såg allt från det pampiga klocktornet Grosse Cloche, små gränder klädda med bananträd och butiksdekorationer av trasiga gamla jordklot. 

 
 

5. Skrattade tills grannarna klagade.

Vi hängde en hel del med Simons vänner, flamberade middagsmaten under sträng övervakning och kiknade av skratt. Ja iafal tills grannen tyckte att vi hade lite för roligt och tyckte vi skulle hålla tyst. 

 
 

 6. Spelat boule bakom ett slott och insett att jag är grym på det.

Jag och David trodde vi skulle åka på storstryk nu när vi skulle spela mot en fransos som spelat spelet sen barnsben, det var även viktigt att det hette pétanque och inte bolule. Men vi var något slags dreamteam och vann över honom i nästan alla omgångar vi körde.

 

  7.  Drack espresso och glass på uteservering.

 

8. Cyklade runt och hängde med bmxåkare på stadens alla spots. 

Är det något jag lärt mig  i Bordeaux så är det vart man kan skejta och åka bmx. Simon ägnar nästan all sin vakna tid att cykla så vi hakade på och hyrde cyklar och upptäckte staden. 

 

9. Hängt med min favoritperson i solen.

 10. Blev trollbunden av alla gamla dörrar och fasader.  

jeanetteseflin_bordeaux_frankrike17.jpg

Du hittar mig även här: