Uppsala slott
Uppsala slott
 

På mindre än en vecka har jag varit i Uppsala inte bara en gång utan två gånger. Jag hade fått i uppdrag att fotografera porträtt till två artiklar i Dagens Nyheter och tänkte att det här är var ett ypperligt tillfälle att faktiskt upptäcka den här staden. Trots att den ligger bara 40 minuter från Stockholm så har jag aldrig besökt den innan. Vid tågcentralen hoppar jag på en buss som tar mig till Åströmslabratoriet för att träffa upp dom jag ska fotografera och på tillbakavägen ser jag en skylt där det stod slott på. Jag är otroligt svag för slott i alla dess former med eller utan tinnar och torn, eller ja allra helst med såklart. Så jag trycker på stoppknappen och hoppar av för att följa skylten. 

 
Uppsala slott
 

Luften är varm och tryckande vilket senare ska resultera i regn. Men just där och då står luften mest stilla när jag går upp för backen genom dunkla vägar i slottsparken. En tjej joggar förbi mig och jag blir utmattad bara av att se henne springa. Väl uppe vid slottet är det nästintill folktomt förutom några tyska turister som går omkring med en selfiepinne. 

 
Uppsala slott
Uppsala slott
 

Jag slås av hur avskalat allting är, som en orange avlång box. Huset osar inte direkt av sagoslott men den har ändå nånting som väger upp det. En fantastisk trägård! Välfrisserade buskar och perfekt krattade grusgångar breder ut sig framför den gula pampiga byggnaden Orangeriet. 

 
Uppsala slott

Har någon varit inne på slottet?

 

Du hittar mig även här: