Turista i min egen stad: Midsommarkransen
äta och vintage shopping i MIdsommarkransen Stockholm
 

Jag känner mig ibland lite bortskämd att jag bor i en så vacker stad som Stockholm faktiskt är. Vid dom tillfällena känner jag ett starkt sug efter att vara turist och upptäcka varje litet hörn av staden trots att jag bott här i snart 5 år. Den här gången hade jag Midsommarkransen i sikte. Varje gång jag åker dit känns det lite som att resa tillbaka i tiden med alla gamla bevarade skyltar och små nischade butiker. En annan sak som är fin är att jag får känslan av att det är en en stad i stad. Alltså att det ger en känsla att jag åker tunnelbanan från en storstad och hoppar av i en mycket mindre stad. Det är så idylliskt med sina låga hus och en park där en hel drös med föräldrar och barn tjuter ikapp när dom susar nerför en liten kulle på sina snowracers och stjärtlappar. 

 
äta och vintage shopping i MIdsommarkransen Stockholm
Vintagefabriken Vintage och second hand butiker i Midsommarkransen Stockholm
 

Ett av mina stopp var i den fina butiken Vintagefabriken som drivs av bloggarna Linda Hansson och Louise LemmingButiken är fylld från golv till tak med vackra saker både gamla som nya, men alltid lika noga utvalt.  

 
Vintagefabriken Vintage och second hand butiker i Midsommarkransen Stockholm

Utanför Tellus Blommor låg blomblad utanför dörren och hälsade oss välkomna. 

Tellus blommor i Midsommarkransen Stockholm

När jag gjorde research om något bra ställe för att äta lunch dök Nalle & Kroppkakan upp. Bara att jag nämde ordet kroppkaka gjorde att David utbrast "VASARUSARU?" och det glimtade till ögonen på honom. Han har fina barndomsminnen från sin mormor som alltid lagade det till honom när han var barn. Jag som inte ätit kroppkakor sedan jag blev vegetarian för 8 år sedan kände att det här måste vi testa då dom hade en vegetarisk variant med svamp, vitkål, morot, lök och vitlök. Det jag hade glömt bort var hur sjukt mättande det är att äta den rätten då det är i princip att äta 517 potatisar med grädde och rårörda lingon. Knappt att vi klarade att ta oss hem efter att matkomat kickade in. 

Lördagen avslutades med att vi trängde in oss i vår extremt lilla hiss tillsammans med en Hello Kitty ballong eftersom vi skulle åka hem till Micke för att fira att han fyllde hela 35 år! 

Kroppkakor på Nalle & Kroppkakan i Midsommarkransen Stockholm
ballong till fest inköpt på Yippo på ringvägen i Stockholm
 

Du hittar mig även här: