2 utflykter på norra Gotland
2 utflykter på norra Gotland - laxboden i lergrav och furillen
 

Eftersom vi inte hade bil när vi åkte till Gotland så blev vi väldigt beroende av cyklarna som tillhörde stugan. Vi hade lite otur med cyklarna då en av dom hade pyspunka, en av oss ramlade av cykel och skrapade upp sig och att vi var tvungna att cykla två mil i spöregn för att handla mat. Men trots det så är det ett fantastiskt sätt att upptäcka ön tycker jag.

 
2 utflykter på norra Gotland - laxboden i lergrav och furillen
 

Laxboden i Lergrav

Det här cafét är just känd för sin fisk så det var lite lustig när en av oss är vegan och vegetarian stannade på det här stället. Men dom var inte omöjliga och gjorde ruskigt goda alternativ på sallader för oss. Boden ligger precis nere vid ett fiskeläge och mitt emot ligger ett raukfält. 

 
2 utflykter på norra Gotland - laxboden i lergrav och furillen
2 utflykter på norra Gotland - laxboden i lergrav och furillen

Inte att förglömma deras fina utedass. 

2 utflykter på norra Gotland - laxboden i lergrav och furillen

Furillen

 

Vi blev tipsade om Furillen när vi var i Laxboden och det var verkligen en trevlig överraskning. Det är en egen liten ö på lergravskusten som är ett nedlagt kalkstensindustri område och som även varit militärt skyddsområde på 90-talet. Idag är fakbriksbyggnaderna omgjorda till ett hotell. 

 
2 utflykter på norra Gotland - laxboden i lergrav och furillen
2 utflykter på norra Gotland - laxboden i lergrav och furillen
2 utflykter på norra Gotland - laxboden i lergrav och furillen

Hej hej från mig!

2 utflykter på norra Gotland - laxboden i lergrav och furillen

Du hittar mig även här: