Billigt boende på Like hostel i Tbilisi

Billigt boende på Like hostel i Tbilisi
 

När vi letade boende inför våran Georgien resa bestämde vi att vi skulle ha Tbilisi som bas och sedan göra små utflykter därifrån. Vi hade kriterierna att vi ville ha ett eget rum, centralt läge och att det måste finnas ett fungerande wifi. Vi var inte så sugna på att lägga flera hundra per natt på nått superfint hotell och heller inte dom billigaste sovsalarna. Jag hade fått tips av min vän att försöka bo i den gamla delen av staden som kallades Mtatsminda. Det finns oväntat mycket Tbilisi när jag började söka. Men jag fastnade för Like Hostel som uppfyllde alla våra kriterier plus att den har 9.2 i omdöme på booking.com och det kostade 140kr natten per person.

Like hostel ligger ett stenkast från den stora huvudgatan Rustaveli street på en lummig och lugn parallellgata med gångavstånd till det mesta i staden. 

 
like-hostel-Tbilisi.jpg
like-hostel-Tbilisi.jpg
 

Det första man möts av är det gemensamma rummet som innefattar köket och en soffgrupp man kan hänga i. Vid köket finns även en lång balkong med sittpuffar. 

 
like-hostel-Tbilisi.jpg
like-hostel-Tbilisi.jpg

Utsikten från balkongen. 

like-hostel-Tbilisi.jpg
like-hostel-Tbilisi.jpg
 

Dom har ett dubbelrum med egen balkong och en sovsal med tre stycken våningsängar så sammanlagd kan dom ha 8 gäster, vilket ger ett väldigt hemtrevlig känsla då man är så få. Hon som driver stället är ryska och är otroligt hjälpsam. När min väska var försvunnen på flygplatsen och mina enda byxor gick sönder knackade hon på våran dörr och erbjöd sig att låna ut sina egna kläder. Det var en väldigt fin gest som jag uppskattade!

 
like-hostel-Tbilisi.jpg
 

Dubbelrummet är väldigt stort med en dubbelsäng, sminkbord och en sittpuff. Vi trivdes väldigt bra men det fanns bara en en stor nackdel och det var att dubbelsängen inte hade någon bäddmadrass vilket gjorde att man kunde känna fjädrarna i madrassen tyvärr. 

 
hostel-tbilisi.jpg
like-hostel-Tbilisi.jpg
like-hostel-Tbilisi.jpg
like-hostel-Tbilisi.jpg
like-hostel-Tbilisi.jpg
 

Sammanfattning: 

+

Väldigt centralt läge

Supertrevlig och hjälpsam ägare

Gillar man djur är det en drömsituation med både katt och hund

24 timmar checkin. Vilket är väldigt bra då dom flesta flygen anländer på natten. 

-

Dubbelsängen är hård. 

En toalett och dusch att dela på

 

INFO: 

Adress: Griboedov st 6, Mtatsminda

Mer detaljerad information på booking.com

 
 

Du hittar mig även här: