Film: Hyra en egen ö i Ålands skärgård

Film: Hyra en egen ö i Ålands skärgård
Film om att hyra en egen ö i Ålands skärgård
 

Jisses vad jag behöver köpa en ny dator. Min stackars dator har varit min följeslagare sen 2011 och nu är den verkligen på sista versen. Trög är bara förnamnet. Framförallt märks det när jag redigerar film som tar evigheter och ibland river jag mitt hår då den helt plötsligt kollapsar utan att jag hunnit spara. Till hösten är det jag som unnar mig en ny dator. 

en film om att hyra en egen ö

Idag har jag ändå lyckats få ihop en film från våra dagar när vi hade en hel ö för oss själv i Ålands skärgård.   Det gör något med en när man åker till en så pass avskärmad plats och ägnar dagarna med att inte göra någonting viktigt. Jag har satt ihop en liten film som fångar dom där små ögonblicken vi hade på ön Lökskär. Hur dagarna flöt ihop med varandra och som fylldes av bastu, bad och grillning. Vi gick barfota på solvarma klippor, tittade ut på havet, spelade spel och jag stötte på en huggorm. Vet inte om det var jag eller ormen som blev mest rädd. Åland hade jag aldrig tidigare tänkt på som en plats att åka till på semester. Men nu har något väckts i mig för jag är riktigt sugen att fortsätta upptäcka fler av deras över 6000 öar. Tänk dig att få paddla runt bland öarna och övernatta i stugor eller tälta längs med vägen. Det hade verkligen varit drömmen! Det finns så mycket vackert att upptäcka som inte kräver ett långdistansflyg.

Men apropå andra sidan jorden så börjar resnerven spöka riktigt rejält nu eftersom jag och David åker till Nicaragua imorgon. Jag kan knappt hantera peppen just nu!  Jag har inte backpackat sen min senaste jorden runt resor men det var snart åtta år sedan så det kommer bli lite ovant men framförallt kul! Älskar den där frihetskänsla som infinner sig när man har ryggsäcken på ryggen och man kan bestämma helt fritt hur den kommande dagen ska bli. 

 

Du hittar mig även här: