Färgglada Granada i Nicaragua
 

Efter en över 24 timmar lång flygresa med två byten och ett väldigt krångligt USA som hade flertalet säkerhetskontroller som om vi skulle stanna i landet när vi bara skulle mellanlanda i Houston kom vi äntligen fram sent på kvällen i Managua som är Nicaraguas huvudstad.

Eftersom inrådan av både Sanna och Liz som tidigare rest runt i landet som sa att vi kunde lika gärna skippa huvudstaden då den inte är något att hänga i julgranen så delade vi en taxi följande morgon till busstationen tillsammans med två amerikanska tjejer som också bodde på samma hostel. Nog för jag brukar vara snurrig men ena av tjejerna hade på riktigt åkt till flygplatsen hemma i USA och kommit på när hon var på flygplatsen att hon glömt att ta med sig bagage. Vem gör ens det? När vi frågade vart i landet dom skulle åka strax innan vi gick mot vår buss som skulle ta oss till Granada fick vi till svar att det visste dom inte. Det var inte mycket dom hade koll på märkte vi. 

 
kyrka i granada nicaragua - jeanette seflin
 

Vi spenderade två nätter i Granada och tyvärr drabbades vi av den värsta sortens jetlag. Jag var helt skev i mitt sovmönster så jag vaknade redan klockan tre varje morgon och eftermiddagarna sov jag tyvärr mest bort. Men för att göra det bästa av situationen så plockade jag med mig kameran och en jetlagad pojkvän ut till den gamla kyrkan Guadalupe för att fotografera i morgonljuset. Det märks att den byggdes redan på 1600-talet med tanke på att fasaden kändes som den skulle vittra sönder vilken sekund som helst. Jag är ju som ni vet sen tidigare väldigt svag för väderbitna byggnader. 

Granada är Nicaraguas äldsta koloniala stad där det är väldigt tacksamt att vandra runt planlöst i för den är så färgglad. Vart man än vänder sig är det någon fantastisk vägg man vill rikta kameran mot. 

 
Granada saker att se i nicaragua
Häst med vagn i Granada Nicaragua
Granada Nicaragua
 

Det var omöjligt att att inte spricka upp i ett leende när jag såg hur nöjd den här hunden var av att få åka moppe. 

 
nica02.jpg
åka i gamla amerikanska skolbussar i NIcaragua
 

Hostel i Granada

Vi valde att bo på Hostel De Boca en Boca som har en lummig liten innergård med bananträd och huskatter som gärna kröp upp bredvid gästerna för lite gos. Stort plus att det var gratis kaffe hela dagen och pannkakor till frukost som ingick i priset. Vi sov i ett 10 bädd sovsal för ca 65 kr natten, om du ska sova där så fråga om ett rum som inte ligger ut mot gatan om du vill ha sovmorgon. För det är väldigt lyhört och du kommer garanterat vakna när gatan utanför vaknar. Under natten har dom en nattvakt som håller koll på att ingen obehörig kommer in. Inte för att jag någonsin var orolig för vår säkerhet i Granada. 

 
De Boca en Boca hostel i Granada Nicaragua
De Boca en Boca hostel i Granada Nicaragua
 

Äta i Granada

Jag kärade ner mig totalt i Garden cafe som vi både besökte för lunch och frukost. Det ser rätt anonymt ut från gatan där det ligger på ett hörn men när man kommer in skymtar man den gröna innergården som borden står uppställda runt om där grundarna har återskapat det att se ut som ett gammalt spanskt kolonialist hem. Om ni ska äta något där så är det deras avokado toast och breakfast burrito!

 
Garden cafe Nicaragua - en guide vart man ska bo och äta i Granada.
Garden cafe Nicaragua - en guide vart man ska bo och äta i Granada.

Du hittar mig även här: