Vulcano boarding i Nicaragua - Det läskigaste jag gjort i mitt liv

Vulcano boarding i Nicaragua - Det läskigaste jag gjort i mitt liv
 

Jag har gjort många saker under mina resor för att utmana mig själv som till expempel att hoppa fallskärm, bungyjump och absaila ner mig med rep i grottor. Men det här var lätt det läskigaste jag gjort i mitt liv. 

 
 

Vart kan man göra vulvano boarding?

Leon är Nicaraguas näst största stad fylld med färgglada hus i kolonialstil. Men dom flesta åker dit för äventyr i alla fall om du reser som backpacker. En kort bilresa utanför staden hittar man Cerra Negro som är Centralamerikas nyaste vulkan då den kom till så sent som 1850. Men trots sin unga ålder så är den en av dom mest aktiva vulkaner i Nicaragua med sitt senaste utbrott 1999. 

Som ni vet har jag tidigare varit och vandrat runt på White island som är en aktiv vulkanö i Nya Zealand och där var vi tvungna att bära gasmask och hålla koll vart vi satte fötterna eftersom marken kokade. Cerro Negro var mer som en mountain of asch som vår guide förklade det. Vilket jag måste hålla med om att den såg ut som. Men skrapade man lite med foten och fick bort det översta lagret av grus för att sen sätta handen mot vulkanen så var den kokhet. 

Saker att tänka innan du åker

  • Priset för en halvdagsutflykt ligger på 30 dollar inklusive transport, utrustning, litet snacks och öl när du åkt ner och en drink väl tillbaka på hostelet.

  • Är du rädd för höga höjder så är det här inget för dig. Jag lider av en fruktasvärd höjdrädsla men är ochså helt knäpp i huvudet och måste utmana det jag är rädd för. Jag skakade som ett asplöv när jag kom ner för jag hade så mycket adrenalin i kroppen men var väldigt stolt att jag inte bangade ur när jag stod där på toppen.

  • Har du du med dig en liten scarf när du reser så packa med den på utflykten för den kan du knyta över din mun. Har du ingen så rekommenderar jag dig att köpa en av guiden. För du vill inte åka nedför vulkanen och få i dig all den svarta askan/gruset i halsen eller i ansiktet som sprätter upp från dina fötter som du har i marken för att styra hastigheten.

  • Vi valde att göra vår vulcano boarding med Big foot hostel vars grundare faktiskt var den som kom på den här sjuka aktiviteten. Men ett tips från mig är att inte bo på hostelet om du inte är intresserad av att festa. Det här är Leons partyhostel nummer 1. Vi hade missat den informationen och efter en natt bytta vi till ett mycket lugnare boende.

  • Försök att inte åka långsammast i din grupp för du kommer få göra en ice bucket challenge. En person står längst ner med en hastightesmätare och skriver ner hur snabbt du åkte så det går inte att komma runt det.

 

Du hittar mig även här: