Mitt hemmakontor med påvens pungkulor på bordet

Mitt hemmakontor med påvens pungkulor på bordet
 

Jag berättade att jag ofta sitter på kaféer och jobbar för att komma hemifrån så att jag inte blir tokig. Att sitta flera timmar i sin ensamhet utan att yttra ett ord till en annan människa gör att jag ibland känner mig isolerad. Men sen har jag dagar då jag inte vill lämna lägenheten. Jag har den lyxen att välja att inte gå ut om det till exempel regnar och blåser kallt som det börjar göra nu. 

Jag har ett skrivbord i vardagsrummet som jag ärvt av min mamma som hon fick när hon flyttade hemifrån på 60-talet. Den är superfin och praktisk men det är något med det rummet som inte får mig att kunna koncentrera mig. Så istället har jag ockuperat matbordet. Jag känner mig mycket mer lugn och fokuserad där, kanske är det för att jag är helt omgiven av växter när jag sitter i köket. Det är som ett litet orangeri. I vår lilla matsalsdel av köket är det 23 olika plantor. Sen har vi gröna blad på gardinerna och en gammal skolplansch med växter. Vissa blir besatta av katter och blir crazy cat lady men vårat hem ser snarare ut som crazy plant lady flyttat in. 

 
kontor hemma inreda med växter fotograf stockholm
 

Men om vi ska prata om elefanten i rummet. Hur kan jag ha påvens pungkulor på bordet? Lugn, jag har inte gjort något olagligt. David fyllde år förra veckan och till honom kan man inte bara köpa en random blombukett på Ica. Han gillar växter som är lite knepiga, som en stor knöl som sticker upp från jorden med en gren som hänger ut eller konstiga kaktusar och växter jag inte visste fanns. Ju mer obskyr desto bättre. Jag hittade den konstiga grenen i ett hörn av Gullvivans blomsterhandel som för övrigt är Stockholms bästa blomsterbutik. Om du inte varit där så har du missat något! När hon i kassan säger att jag valt ut något som kallas påvens pungkulor bland florister så kände jag att jag träffat helt rätt. Den är både ful och fin på samma gång. 

 
Växter fotograf stockholm
 

Eftersom jag fyller år två dagar efter David så fick jag en jättefin blombukett som han plockat ihop med en norrländsk känsla. Han har förstått att om han ska köpa blommor så får han inte välja rosor för jag tycker det är den mest överskattade blomman av dom alla. Den är bara fin om den sitter på en rosbuske. Finns det någon annan av er som inte gillar rosor eller är det bara jag? 

 
inredning med växter på kontor fotograf stockholm

Du hittar mig även här: