Tips på hur man får bort jetlag?

Tips på hur man får bort jetlag?
 

NU är vi hemma från Nicaragua! 

Jag har tagit mig en välbehövd semester från allt fram tills igår när vi kom hem till Stockholm. Den senaste veckan har vi befunnit oss nästan längst upp på Nicaraguas västkust där vi bott i en skrultig liten hydda med inget wifi och middagar åts vid långbord med dom andra besökarna. Jag har somnat varje kväll innan klockan 21 och vaknat 5-6 på morgonen. Jag har mer eller mindre ställt om mitt liv efter solen ljus. Legat i hängmattor, läst ut böcker, gullat med en hundvalp och laddat hela kroppen med ny energi. Det var så längesen som jag kände mig utvilad efter mitt mardrömsår att jag knappt kom ihåg hur man  gjorde för att slappna av. Tydligen så har hög luftighet och ett brusande hav en sövande effekt på mig. 

 
jag.jpg
 

Vi hade tyvärr en mellanlandning i Houston på hemresan och som ni vet har det varit katastrofläge där och kanske blir det ännu värre med den nya stormen Irma som verkar vara vara på väg dit med. Det ledde till att när jag väl kollade min mailkorg nån dag innan vi skulle flyga hade jag fått ett mail från vårat flygbolag med rubriken "Your flight is cancelled". Den meningen var inte rolig att läsa, så vi kunde inte göra annat än att ta oss till flygplatsen i Managua där vi blev stående i ett pyttelitet kontor och försökte komma på något annat plan. Tyvärr så fanns det inget annat plan till Europa förrän dagen efter och vi fick helt enkelt vänta snällt en dag extra i Managua. Men efter åtskilliga byten och alldeles för många timmar på flyg kom vi hem igår. 

När vi reste till Nicaragua drabbades jag av den värsta sortens jetlag och var vaken tre på natten och sov bort dom första dagarna för jag blev så skev. Ska man ställa klockan till lokaltid redan på planet och försöka sova dom timmar som är natt på destinationen eller är det oundvikligt och det inte är nått man kan göra?

Någon som vet hur man gör för att minska jetlag så mycket som möjligt? Har du något knep? 

 

Du hittar mig även här: