Lite nytt här hemma
bohemisk inredning södermalm stockholm
 

Snart har vi bott i vår nya lägenhet i cirka tre hela månader. Vi börjar redan bo in oss men alla saker har inte riktigt hittat sina platser än, eller snarare alla växter om jag ska vara ärlig. Vi har ändå 57 stycken i vår lilla etta. Dom hoppar runt i lägenheten på jakt efter en bra plats att bo på.

 
inredning-växter01.JPG
 

Nu när det är så kallt och ruggigt ute är det perfekt att plocka fram alla våra spel. Jag som aldrig spelat riktigt nördiga brädspel som David spelar med sina vänner kände att jag måste iafal testa hur det är. Helt ärligt fattade jag ingenting när vi slogs mot monster eller löste ledtrådar. Bara "spelplanen" med alla högar av kort och små poletter gjorde mig förvirrad. Kände mig lika korkad som när jag läste Matte E under gymnasiet. Men tydligen brukar det alltid vara så här förvirrande när man köper ett nytt spel och inte testkört och lärt sig alla regler än. Så jag får nog helt enkelt ge det en till chans. Kommer ju tyvärr komma rätt många fler kalla och ruggiga kvällar framöver. 

Livets lampa har hittat hem till oss! En guldig och marockansk inspirerad dröm hänger nu i vårt vardagsrum. Mysfaktorn höjdes markant när den fula vita rislampan kunde plockas ner. Den hänger rätt långt ner trots att vi har sån hög takhöjd i lägenheten och vi har båda lyckats slå i huvudet i den cirka 7 gånger hittills. Men det är det värt. Snart har vi lärt oss att den hänger där...

 
inredning-växter02.JPG
inredning-växter03.JPG
 

Vi har en stor hängande ställning i taket i vårat vardagsrum som gör att det är väldigt tacksamt att hänga massa gröna saker och ljusslingor på den. Den här enorma glaskupan med tillhörande enorma air plant är ett nytt tillskott till växtfamiljen. Kanske ser den inte så stor ut på bilden men den är minst 30 centimeter hög. 

Efter ha varit på Nordic TB konferens (#nordictbsummit) i början av februari så kom jag hem med hela väskan full med lettiska delikatesser. Tur att jag packat med mig så lite ombyten så att alla kakor och godis fick plats. Jag känner mig mycket mer inspirerad av att i framtiden faktiskt köpa hem ätbara souvenirer på kommande resor. Känns som man lär känna ett land lite bättre genom att äta det dom äter. Brukar ni göra det? 

 
inredning-växter05.JPG
inredning-växter04.JPG

Du hittar mig även här: