Ljuset, våren och inspirationen
 

Rosendals trädgård är en plats jag återkommer till flera gånger per år. Det är så vackert där ute med sina blomsterfält, växthus och äppelträd. Kanske är det drömmen att få ha ett eget växthus att sitta och fika i som gör att jag så ofta dras dit.  

Känns som att allt just nu handlar om att ljuset är på väg tillbaka för mig. Så fort ljuset kommer fram då känner jag även att min inspiration lägger in en ny växel. Vintern är verkligen inte en bra tid för mig och mitt skapande. Men nu skapas det massor av vackra konstraster mellan ljus och skuggor när solen tränger envist fram genom skitiga fönster. Alla dom där kontrasterna som jag ständigt letar med min kamera. Jag kan gå igång på så enkla saker som dom här krukorna och hur ljuset träffar dom. 

 
krukor på Rosendals trädgård i Stockholm
inredning-växter01.JPG

David överraskade mig med blommor som jag har fördelat ut i små apoteksflaskor runt om i lägenheten, som om jag vill sprida ut våren till alla hörn. Till och med min telefon har fått sig en stänk av vår på sig med ett nytt skal med växter. Ingenting kommer undan nu!

En grön och beige kruka fick vi med oss hem som ser ojämn och lite skev ut. Precis som jag gillar dom. Jag som alltid tänkt mig att allt som säljs på trädgården ska vara svindyrt blev lite chockad när jag vände krukan upp och ner och någon hade skrivit 60:- med en blyertspenna. Jag hade förväntat mig minst det dubbla. Så från och med nu får den hänga på vårat köksbord. 

inredning-växter02.JPG
inredning-växter05.JPG
inredning-växter03.JPG

Du hittar mig även här: