Guide till Leon i Nicaragua
Saker att se och hostel guide till Leon i Nicaragua
 

GATULIVET I LEON

Leon är Nicaraguas näst största stad med 160 000 invånare och är precis som Granada en av landets äldsta kolonialstäder.  

 
restaurang i Leon Nicargua

Sten som vittrar sönder och krackelerad färg pryder husens väggar.

Gatulivet I Leon Nicaragua
Gatufotografi från Leon i Nicaragua resefotografi
Tips på saker att gör i Leon Nicaragua
Volkswagen Bubbla bil i Leon Nicaragua
 

SAKER ATT GÖRA I LEON

Jag står på taket till katedralen i Leon och känner den vita och varma stenen under mina fötter och tänker vad skönt att det är mulet idag annars hade jag haft brännblåsor på fotsulorna vid det här laget. Till höger om mig ser jag ett par smita iväg från gruppen och killen tar sats och springer upp på en av kupolerna, sträcker upp händerna i luften och hans tjej tar en bild på honom med mobilen. I samma veva hör jag vår guide som skriker med panik i rösten till dom och jag uppfattar att hon säger nått i stil med "Vill ni dö?" på spanska. Bara 10 minuter innan hade hon förklarat att takets kupoler är väldigt sköra och är bland annat gjorda av äggskal. Om man klättrar upp på dom finns det en stor risk att dom kollapser och då har du ett fall på över 30 meter. 

Man skämtar ofta hur långt folk går för att ta en bild till Instagram och där fick jag se det i verkligheten och jag kan bara skaka på huvudet av insikten om hur idiotiska människor kan vara. 

 
Katedral Leon Nicaragua
 

För att kunna ta fig upp på katedralens tak måste du först köpa biljett på baksidan av katedralen. Det är väldigt lätt att missa vart man ska göra det, vi gick nog nästan tre varv innan vi hittade rätt. Så ett tips håll utkik efter en liten dörr, den som ser ut som något Nils Karlsson Pyssling skulle ha byggt i jämförelse till dom stora portarna. Där inne bakom ett galler står någon du kan köpa biljetter av, ta sedan vänster när du går ut och gå runt hörnet för att se en till dörr där du blir insläppt. Dom har bara vissa tider du får gå upp och då möter man upp en guide i klocktornet. Ett tips är att ta med ett par strumpor för du får inte ha några skor på dig där på taket och något jag kan garantera så är det att det golvet kan bli stekhett en solig dag. 

 
resa i Nicaragua katedral i Leon
Utsikt från katedralen i Leon Nicaragua
saker att göra i Leon Nicaragua

Ser ni vulkanen? 

På taket Leons katedral i Nicaragua
Gå på taket på katedralen I Leon Nicaragua
 

Den största attraktionen i Leon är vulcanoboarding som bokstavligen är att sitta på en träplanka och åka nerför en aktiv vulkan. På vägen ut till vulkanen åkte vi förbi fält efter fält som såg ut som något från en ockult ceremoni. Såklart är det ju inte det utan bara ett sätt att torka skörden. 

 
fält och natur på Nicaraguas landssbygd
 

HOSTEL I LEON

Vad ni än gör så tycker jag inte att ni ska bo på Big foot hostel som är det mest populära hostelet i staden. För samma pris (40 dollar) bör du hellre lägga dina pengar på Casa Abierta. Där får du ett eget rum, toalett med en riktigt härlig dusch och utsikt över deras stora pool. På Big foot får du bo i en skokartong, poolen är lika stor som en badtunna och du får inte ens en dörr till toaletten som är inne på rummet. Nej tack till att befinna sig i samma rum som någon annan när dom ska bajsa. Så nära vill varken jag eller David vara varandra. Det var ett så bra beslut att dra därifrån redan efter första natten. Det kändes som vi träffade helt rätt när vi checkade in på hostelet Casa Abierta. Inte nog med att dom har sin stora pool som är så skön när värmen ligger på som mest. Dom har även en vegetarisk/vegansk restaurang där du kan äta dagens alla mål om du så vill. Lemonaden kan jag verkligen rekommendera som är väldigt läskande med massa färsk mynta i sig. 

 
Casa AbiertaEco hostel att bo på i Leon Nicaragua
Casa Abierta Eco hostel i Leon Nicaragua
 

Mitt emot Bigfoot hittar du baren/hostel Viavia som vi inte sov på utan bara besökte baren. Men med tanke på hur mysigt det var där på deras lummiga innergård med vita virkade hängmattor som hängde runt om oss och att dom har toppenbetyg på Tripadvisor så borde det vara ett bra alternativ. Där kostar det enbart 24dollar för en natt i dubbelrum och 10dollar för en säng i ett dorm. 

 
Casa Abierta Eco hostel med pool i Leon Nicaragua
 

Flottig och svettig. Lite så jag konstant kände mig under min tid i Nicaragua. Men det får man ta när man är som jag och är nitisk med solskydd. Min solkräm för ansiktet kombination med en extrem hög luftfuktighet resulterade i ett glansigt ansikte som kunde blända folk. Men nu tror jag att jag har hittat solkrämernas solkräm. Den är från Paula's Choice och har hela spf 50 i sig och har en matt finish. Den må vara dyr men Skincity brukar ha tillfällen då dom har 20% på det märket ibland. Håll utkik för den är värd varenda krona. Nu har jag den varje dag sommar som vinter för att undvika att pigmentfläckar ska ploppa upp. 

 
Casa Abierta Eco hostel med pool i Leon Nicaragua

Du hittar mig även här: