Mina mål 2018

Nu när 2017 gick mot sitt slut så är det nästan givet att man ska göra en årsummering på sin blogg. Blicka tillbaka på året som gått och sammanfatta det. Jag började att skriva på en men insåg snabbt att jag inte ville göra någon sådan lista. 2017 har varit ett riktigt rövår.  Det värsta året i mitt liv om jag skulle sammanfatta det kort. Ett år som har fyllts av sorgen efter mamma, den ofantliga berget av praktiska saker som måste fixas när någon har gått bort, tömma ett helt hus med minnen av mina föräldrar och handskas med känslan med att ingen av mina familj lever. Har absolut ingen lust att blicka tillbaka, nu vill jag bara blicka framåt.

Jag har nog aldrig varit så här taggad på ett nytt år som jag är i år. En riktig omstart till något bättre helt enkelt!

  • Mitt ord för 2018: Fokus - Många som jag känner väljer ett ord som dom ska tänka på under året som ger dom en riktning eller för något som påminner dom om vad dom vill förbättra i sitt liv. Jag har aldrig testat det innan så det blir mitt första ord och jag har valt Fokus. I år kan jag för första gången på 1,5 år kunna fokusera helt på mig, mitt företag och den här bloggen. För första gången på länge behöver jag inte krishantera dödsfall och boende. Nu ska jag jobba fokuserat för att nå mina drömmars mål som inte tidigare har varit möjligt. 
  •  Våga stå mer framför kameran - Jag är ingen linslus utan snarare tvärtom. Jag har alltid känt mig mer bekväm bakom kameran. Men det har ju också resulterat att det knappt finns några bilder på mig varken här hemma eller från mina resor.  I år ska jag våga ta klivet till andra sidan kameran och utmana mig själv men ochså för att ni ska få lära känna mig lite bättre och veta vem jag är. 
Jag på nyårsafton i min spegel med sprickor i sig efter att jag tappat den i golvet. 

Jag på nyårsafton i min spegel med sprickor i sig efter att jag tappat den i golvet. 

 

  • Öka till 10 000 unika läsare i månaden - För varje månad som går blir ni bara fler och fler som hittar hit och det gör mig överlycklig. 
  • Prioritera mitt fotoprojekt Ett annat hem -  Det här är ett personligt fotoprojekt som går under arbetsnamnet Ett annat hem. Jag är så nyfiken på kvinnor som väljer att ta ett steg ut från vad samhällets normer tycker hur en bostad ska vara, långt bort från vanliga lägenheter och radhus. Jag har redan fotograferat Alexandra som under tid bodde på en båt här i Stockholm. Har ni tips på kvinnor som bor på ett annorlunda sätt får ni gärna maila mig på info@jeanetteseflin.com 
  • Vinna ett stipendium - Det här går hand i hand med punkten ovan. Jag tänker söka stipendium för att täcka upp mina kostnader för resor runt om i landet till dom jag ska fotografera och för att i slutändan kunna hyra en lokal till en utställning. Jag har aldrig sökt ett stipendium tidigare men gick en tredagarskurs i stipendiesökan för några månader sedan som var väldigt givande.
  • Resa mer i Sverige  - Visst reste jag mycket förra året i Sverige om man slår ihop alla mil jag åkte. Men det var att köra 80 mil i veckan på E4:an mellan Stockholm-Matfors för att sortera och tömma mina föräldrars hus. Inte min form av glädjefyllt resande. 
     Jag är nyfiken att upptäcka vårt avlånga land. Finns så otroligt mycket vackra och spännande platser som jag har uppskrivet på en lång lista. Så jag går ut hårt redan nu i januari och februari och har två resor inbokade norrut. Ska bli skönt att få se drivor med snö för här i Stockholm är det bara regn och bara gator. Norrlänningen i mig börjar längta efter en riktig vinter. 

Du hittar mig även här: