Guide till Playa Maderas i Nicaragua

Guide till Playa Maderas i Nicaragua
surf playa maderas nicaragua
 

Tänkte att jag skulle fortsätta visa er bilder från Nicaraguaresan!

Långt ner på Nicaraguas västkust ligger en liten strand som heter Playa Maderas som är platsen att åka till om du gillar att surfa. Vi hade blivit tipsade om att åka till San Juan del Sur som är den närmsta staden till Playa Maderas för just surfen. Men ju mer vi läste på om staden så insåg vi att det var partystället nummer ett i Nicaragua för backpackers. Vi var sugna på raka motsatsen, lugn och ro. Så varför inte bo direkt vid stranden tänkte vi. Det var det bästa beslutet på resan eftersom det blev min absoluta favoritplats i landet. 

 
Ta sig från San juan del Sur i Nicaragua till Playa Maderas
 

För att åka till Playa Maderas köpte vi biljetter på Casa Oro i San Juan del Sur och satte oss på ett lastbilsflak och skumpade fram på en grusväg som verkligen hade sett sina bättre dagar. 

 
Stranden Playa Maderas i Nicaragua
 

Hit åker du om du vill koppla bort dig från omvärlden för det finns inga butiker, mataffärer och bara ett begränsat antal restauranger att äta på. Dom stänger inte långt efter solen har gått ner, redan vid åtta på kvällen är det helt dött. Ett tips är att ta med sig en ficklampa eller använda den som finns i telefonen om du ska vandra hem i mörkret. När solen har gått ner blir det kolsvart och du kommer vara tvungen att famla dig fram i mörkret utan den. 

 Jag gick verkligen ner i varv av att faktiskt följa solens rytm. Gå och lägga mig när solen går ner och vakna när den stiger. Jag hade inga problem med att stiga upp redan klockan 5 på morgonen fast jag hade kanske inget val eftersom aporna i träden utanför vrålade att nu var det dags att stiga upp. Det gör även att du inte kommer ha några problem med att hinna med morgonsurfen redan vid 6. 

 
Hostel los tres hermanos på Playa Maderas i Nicaragua
Playa Maderas strand i Nicaragua
playa maderas nicaragua
 

Surfa

Om du vill surfa så är mitt första tips att inte hyra bräda på Los Tres Hermanos (som är restaurangen/hostel vid stranden) utan istället i en liten surfshop som ligger några hundra meter bort på huvudvägen. Du passerar den på vänster sida när du kommer med lastbilen som tar dig till stranden. Dom tar 35 dollar för lektion+bräda och om du bara behöver bräda är det 10 dollar per dag.

 
Surf Playa Maderas i Nicargua
Surf på Playa Maderas i Nicaragua
Surfa på Playa Maderas i Nicaragua
playa-maderas-beach-nicaragua27.jpg
 

Solnedgångarna var helt fantastiska. Tänk att man bara sitter och tittar på solnedgångar när man reser och inte alls på samma sätt när man är hemma. Kanske en vana att ta med sig hem?

 
Surfa på stranden Playa Maderas i Nicaragua
 

Vart du ska äta och sova på Playa Maderas

Om du ska äta på stranden så bör du välja restaurangen som ligger i mitten, kommer tyvärr inte ihåg namnet på den eller om den ens hade ett namn. Det är inte svårt att hitta för det finns bara tre stycken. Sen finns det även en restaurang Dream shack som ligger uppe på själv huvudgatan bredvid surfshopen jag berättade om tidigare. Om du är sugen på tacos så hittar du den bästa där. 

 
restaurang guide vid stranden playa maderas i Nicaragua
Äta taco på Restaurang vid playa maderas strand i solnedgång i Nicaragua
 

Nu ska jag vara helt ärlig angående Los Tres Hermanos. Jag brukar inte skriva om saker jag tycker är dåliga för att jag vill bara ge plats åt sånt som jag kan rekommendera. Men i det här fallet gör jag ett undantag så ni inte åker på en nitlott. Flera stycken som vi träffade under vår resa pratade varmt om Playa Maderas men ångrade att dom bodde på Los Tres Hermanos. Undvik den här restaurangen/hostelet helt och hållet anser jag. Vissa kvällar kände man sig nästan som om man var i vägen som gäst i restaurangen och personalen var obehagliga. 

Vi däremot lyckades få tag på sovplats på Playa Maderas bästa hostel som heter Clandestino som förgyllde hela vår resa. Men eftersom dom är så bra så är dom till och med fullbokade under lågsäsong vilket är väldigt unikt. Så boka innan ni åker. Nästa inlägg om Nicaragua kommer jag enbart fokusera på Clandestino som verkligen är ett måste om ni ska hit. 

 
Hostel Los Tres Hermanos

Hostel Los Tres Hermanos

 

Jag blev väldigt förvirrad när jag skulle beställa en fruktshake med passionsfrukt och tänkte på dom små skrynkliga lilla bollarna vi har hemma och hon sträckte sig efter något som var lika stor som en mango. Jag trodde först hon tagit fel men när jag smakade den så smakade den passionsfrukt. Ser den frukten ut annorlunda på olika platser i världen? 

 
Äta Hostel los tres hermanos på Playa Maderas i Nicaragua
 

Ni hittar mig även här: