Hostel Clandestino - Bo högt bland trädtopparna på Nicaraguas bästa hostel

Hostel Clandestino - Bo högt bland trädtopparna på Nicaraguas bästa hostel
Hostel Clandestino nicaraguas bästa hostel på playa maderas
 

Vi slänger upp våra ryggsäckar över axlarna och riktar blicken upp mot backen som ska ta oss till Hostel Clandestino som jag hade snubblat över när jag googlat runt på boenden i Playa Maderas. Vi hade ingen bokning när vi kämpade oss upp för backen och snabbt samlades det en svettpöl på ryggen mellan linnet och väskan. Ovanför oss hör vi hur det prasslar till och grenar gungar upp och ner. Det vrålar mellan grenverket och vi lutar våra huvuden bakåt och spänner blicken för att se vad det är. Där på en gren sitter en stor svart apa som formar sina mun till ett O och vrålar rakt ut. David blir överlycklig eftersom det är hans första gång han ser vilda apor. 

När vi äntligen kommer fram rinner svetten på ett helt orimligt sätt, luftfuktigheten är som inget annat jag upplevt tidigare. Så fort man rör sig en millimeter så börjar svetten rinna, tänk er då att krångla sig upp för en backe med en stor ryggsäck på ryggen. Men det skulle visa sig att det verkligen var värt det. Det första vi blir erbjudna när vi kommit upp är en iskall öl och vi sjunker tungt ner på trädbänken vid receptionen och lika snabbt bildas kondens på glasflaskan vars droppar sakta börjar rinna ner över min hand. Jag skulle komma och älska att bo där långt uppe bland trädkronorna.

 
Hostel Clandestino Nicaraguas bästa hostel vid Playa Maderas
 

Vi hade tur då dom hade en stuga ledig. Men ett tips är verkligen att alltid boka i förväg för trots att det var lågsäsong så är det nästan jämt fullbokat vilket är väldigt ovanligt för Nicaragua. Det säger en hel del om hur bra stället är tycker jag. 

Juan som är en av grundarna till det fantastiska hostelet berättade för oss att han tillsammans med ett tysk par börjat att bygga på platsen för bara fem år sedan. Dom första åren var han själv där uppe och byggde, helt utan el och vatten. Det måste vara en sådan skön och häftig känsla att blicka ut över något man byggt upp från grunden. Allt som vi tar för givet som rinnande vatten eller tända en lampa blir en lyx. Det sätter saker i perspektiv. 

 
Hostel Clandestino Nicaraguas bästa hostel vid Playa Maderas
 

Det finns väldigt olika boenden på Hostel Clandestino beroende vad du är på för budget. Du kan sova i en folkabuss eller i flerbäddsdorm eller lyxa till det och bo i den blå stugan La Cabanita som vi gjorde. Där får du en balkong med hängmattor på sig, dusch, toalett och ett litet vardagsrum. Du sover uppe på innertaket i stugan med bara ett myggnät mellan dig och jungeln. Varje morgon vaknade vi klockan 5 på morgonen av vrålaporna som skrek om att nu är dags att stiga upp. Minnet av att ligga där i mörkret och höra apornas mullrande vrål är något jag alltid kommer bära med mig. 

 
Hostel Clandestino Nicaraguas bästa hostel vid Playa Maderas

Här står min kamera på sängen så ni förstår utsikten vi hade när vi vaknade. 

Sova i träkoja treehouse på Hostel Clandestino, Nicaraguas bästa hostel vid Playa Maderas
Hostel Clandestino Nicaraguas bästa hostel vid Playa Maderas
 

Det finns även gemensama ytor som ett stort trädeck med hängamattor som man kan meditera och göra yoga på och ett utomhuskök med kylskåp och spis. Mat får du antingen köpa med dig från San Juan del Sur eller vänta på en matbuss som kommer Playa Maderas en gång i veckan. Om du inte vill laga mat själv har jag skrivit mina tips på ställen att äta i min lilla guide om Playa Maderas

 
Hostel Clandestino Nicaraguas bästa hostel vid Playa Maderas
Hostel Clandestino Nicaraguas bästa hostel vid Playa Maderas
 

Det finns även andra boenden där uppe på berget men det är för dig som kanske gillar att resa dyrt och all inclusive vilket inte är min grej. Men jag måste säga att deras stugor gör sig väldigt bra framför kameran. 

 
Playa maderas nicaragua
 

INFO: 

Du kan inte boka via något online bokningssystem utan det är bäst att maila till clandestinomaderas@gmail.com eller via deras Facebook sida

En natt i dorm kostar 15dollar och då ingår kaffe, wifi och obegränsade mängder av filtrerat vatten. Tro mig det kommer du uppskatta i den värmen. 

En natt i La Cabanita kostar runt 50-60dollar. 

http://www.hostel-clandestino.com

 
 

Du hittar mig även här: