Girona - en dagsutflykt från Barcelona till Game of Thrones inspelningsplatser

Girona - en dagsutflykt från Barcelona till Game of Thrones inspelningsplatser
 

Jag tänkte sätta ihop en liten serie på fyra inlägg där jag tipsar om olika dagsutflykter du kan göra från Barcelona och först ut är Girona. 

 
Girona guide för inspelningsplatser till Game of Thrones
 

   För sex år sedan bodde jag i Barcelona och hade precis upptäckt det här med att fotografera bara något år innan flytten dit. Vart jag än gick hade jag med mig kameran och dokumenterade i princip allt jag såg. Jag vet inte hur många fotopromenader jag vara ute och gick på. Barcelona var ju en dröm att utforska mitt fotograferande i. Men jag nöjde mig inte bara med den staden. Jag började göra research på olika platser runt omkring Barcelona som jag kunde åka på utflykt till. Det här var långt innan jag startade den här resebloggen utan hade en blogg som var mer i dagboksform och jag ryser lite av obehag när jag tänker på kvaliten på bilder jag la upp där. Men alla måste vi börja någonstans och i bildarkivet hittar jag även bilder som jag tycker håller även idag. Eller vad tycker ni? Jag var inte helt hopplös och är glad att jag ägnade så många timmar på min passion. För det var ju här någonstans allt började. 

 

Game of Thrones inspelningsplatser

Girona ligger bara 40 minuter bort med snabbtåg från Barcelona så du kan lätt göra en liten dagsutflykt om du vill se något annat än Barcelona. När jag satt och läste om Girona så inser jag att jag varit på många av inspelningsplatserna för Game of Thrones långt innan dom spelades in.  Det är en hisnande insikt att inse att så många platser som man ser i serien faktiskt är riktiga platser.

Många scener från den säsong 6 som ska utspela sig i staden Braavos är från Gironas gamla stadsdelar  som är en av Europas bäst bevarade medeltida miljöer. Ni kanske kommer ihåg den här scenen? Den spelades in på trappan till Gironas pampiga katedral. 

 
Katedral i Girona som är inspelningsplats för Game of Thrones, en enkel dagsutflykt från Barcelona.
 

Men om man är uppmärksam så dyker även katedralen upp i scener som ska utspela sig i King’s Landing. En speciellt minnesvärd scen är ju när Great Sept of Baelor sprängs. 

 
Katedral i Girona som är inspelningsplats för Game of Thrones, en enkel dagsutflykt från Barcelona.
 

Eller ni kanske kommer ihåg Arya Starks scen när hon sitter blind i en gränd och blir attackerad? Den här scenen är inspelad på Carrer del Bisbe Josep Cartañà som är en gränd som slingrar sig bakom katedralen. 

 

Du hittar mig även här: