Las Dunas - Fuerteventura
 

-Borde vi inte hyra en bil och se mer av ön frågade jag David när vi sitter och äter frukost. Han nickar instämmande. Vi hade ändå en dag av vila från surflektionerna så det var ett perfekt upplägg för en roadtrip.  Efter ha gått runt till tre olika biluthyrningsfirmor och fått svar att alla bilar var uthyrda för dagen satte vi allt vårt hopp på det sista stället. Så plötsligt var vi 300 kronor fattigare, en bilnyckel i handen och en väldigt lös resplan rikare. 

 
 

Vi kör förbi lägenhetskomplexen och hotellen i Corralejo och svänger ut på vägen som tar oss längs med havet på östkusten av ön. Det första som möter oss är vad som ser ut som små drakar vid första anblick men som jag ser när vi kommer närmare är kitesurfare som står och tränar på stranden innan dom beger sig ut på vågorna.

 
 

Landskapet öppnar upp sig med berg i horisonten och sanddyner börjar ta över. Vi stannar bilen och styr stegen mot kullarna av sand tillsammans med andra som vandrar planlöst där uppe. För att det är sand så långt ögat kan nå. 

 

Sanden kryper in i våra skor och vi bestämmer att det enda rätta är att ta av dom. 

Livsnjuteri på hög nivå.

 

Vi hoppar in i bilen och fortsätter köra söderut och upp i bergen som kommer överträffa alla våra förväntningar! Men mer om det i nästa inlägg. 

 
 

Du hittar mig även här: