Museum för neonskyltar i Warszawa

Museum för neonskyltar i Warszawa
 

Museum kan vara det tråkigaste som finns men sen finns det museum som får mig att önska att det fanns mer att se när jag står vid utgången. Så var det när jag besökte Warszawas neonskylts museum

 
Annorlunda saker att göra i Warszawa Neon museum
 

Jag har länge drömt om att få besöka neonskylts museet som ligger i Las Vegas  och någon gång ska jag ta mig dit. Men nu har mitt begär stillats lite när jag har fått se Warszawas motsvarighet. I en gammal fabriksbyggnad som idag går under det hippa namnet Soho factory hittar du Europas största samling neonskyltar från kalla kriget.

 
Annorlunda saker att göra i Warszawa Neon museum
 

Det är verkligen något speciellt med neonljus, älskar när skenet skapar reflektioner i vattenpölar på blöta gator. 

 
Annorlunda saker att göra i Warszawa Neon museum
Annorlunda saker att göra i Warszawa Neon museum
Annorlunda saker att göra i Warszawa Neon museum

INFO: 

http://www.neonmuzeum.org

Inträde: ca 23kr

warszawa34.jpg
 

BONUS TIPS: 

Vill ni se nya neonskyltar ute i verkligheten kan du ta en spårvagn och hoppa av vid stoppet Wybrzeże Helskie och gå till bron Gdański. När jag var där i september hade dom stängd tåglinjen för renovation så vi kunde gå på rälsen. Vår guide förklarade att det var säkert och då får man helt enkelt lita på honom men dubbelkolla hur det ligger till när ni är där. Jag vill att ni ska komma hem välbehållna! Ja och om du undrar vad texten på neonskyltarna betyder så är det ungefär Trevligt att träffas

 
warszawa31.jpg
warszawa32.jpg
 

Den här resan gjordes under kampanjen #LifestylePolen #WarsawAdventures tillsammans med NordicTB, Warsaw Tourism och Polish Tourist Organisation. 

 

Du hittar mig även här: