Inlägg i Publicerad
Mitt senaste fotojobb för BBC

Kommer ni ihåg att jag skrev om att jag skulle fotografera för BBC? Nu ligger jobbet äntligen ute och jag kan visa er. I januari packade jag min kameraväska och tog mig ut till Blackeberg för att möta Kate. Jag hade tidigare samma vecka fått ett mail från en tjej som skulle göra ett reportage som skulle gå under titeln The objects that remind us of home. Det skulle handla om dom där små sakerna vi bär med oss när vi lämnar våra hemländer för ett nytt land. Kate som lämnat Canada för Sverige packar alltid med sig den här tröjan för den påminner henne om sina rötter. Tröjan är stickad i ett speciellt mönster som härstammar från stammen Cowichan som är hemmahörande i British Columbia som hon kommer ifrån. Vi hade fått direktiv om att vi skulle vara utomhus och hon skulle ha tröjan på sig. Det kanske var en enkel grej för dom som fotograferades i varmare länder men här var det snålblåst och många minusgrader. Men Kate höll humöret uppe och eftersom hon är van vid värre vintrar än den hon upplevt här i Stockholm så var det inga problem att stå ute utan jacka. Vilken lättnad för mig kan jag lova! 

Jag började själv tänka på alla dom gånger jag flyttat utomlands om det var något speciellt jag packat med mig. Men jag kan helt ärligt inte komma på något som jag packat med mig när jag flyttat till Oslo, Paris eller Barcelona. Det närmsta jag kan komma på var att jag brukade framkalla vissa fotografier på nära och kära för att ha uppe på väggarna. Men jag måste erkänna att jag har när hemlängtan varit för stor att hantera smugit iväg till IKEA och handlat med mig hem massa svenska ätbara delikatesser. 

Har du flyttat utomlands någon gång? Packar du alltid med dig något specifikt från din hemort? Skulle vara kul att höra vad det är!

Porträttfotografering för BBC i Stockholm
BBC-jeanetteseflin06.JPG

Du hittar mig även här: 

Mina mest gillade instagrambilder under 2017
 

Som ni har märkt så har jag inte varit så aktiv med att ladda upp bilder på Instagram sedan oktober, jag kände helt enkelt att jag behövde en paus. Men under tiden har jag kört Instastories, älskar den där behind the scenes känslan man får där. Knappt att jag scrollar genom det vanliga flödet längre. Men efter en välbehövd paus på några månader så känner jag att nästa år kommer jag vara redo igen för Instagram. 

Här kommer dom bilder som ni gillade allra mest under 2017. Om jag ska dra någon slutsats så verkar bilderna med storstad/weekend känsla gå hem bäst hos er. Det förvånar mig då lite då jag trodde det var mina naturbilder ni gillade mest. Har du någon favorit? 

Jeanette Seflin mest populära bilder på instagram bestnine 2017
 
 

1. Takterassen på Hilton hotel i Gdansk / 2. Navigli, Milano / 3. Resfredag på Clarion hotel Arlanda / 4. Milano / 5.Hamburg / 6. Milano 7. Matfors / 8. Tbilisi / 9. Höga kusten

 

Du hittar mig även här: 

Intervju med mig på Slow Travel Stockholm
 

När Lola Akinmade Åkerström kontaktade mig i somras om hon kunde få intervjua mig och ta några porträtt för Slow Travel Stockholm hade jag svårt att säga nej. Lola som är en grymt duktig fotograf, resebloggare på Geotravelers niche, en av grundarna till Nordic TB och en fantastisk talare. Lola hade en föreläsning på TBEX (världens största konferens för resebloggare) om hur man ska förhålla sig till olika övergångar mellan olika faser som kan ske i livet. Om att våra liv förändras. Omvälvande händelser som sorg, kärlek, uppbrott och barn. Inte ett öga var torrt kan jag lova. Det passar in på dom flesta bloggare kan jag tänka mig då vi alla förändras med tiden men också förändringar runt om oss som man inte har någon makt på.  

I intervjun berättar jag om min bakgrund och hur jag hamnade i Stockholm. Berättar lite om mitt företag som fotograf och makeup artist. Plus att jag tipsar om mina absoluta favoritplatser i Stockholm och butiker för smink. Ett ypperligt tillfälle att lära lite mer om mig. 

 

Här kan ni hitta intervjun med mig på Slow Travel Stockholm. 

 

Du hittar mig även här:

Autumn walk för iMute Magazine
 

I september sminkade jag vackra Anab från Elite Model Manegement till fotograf Amanda Nilsson och stylisten Julia G Lundblads serie Autumn walk. Nu är den publicerad på iMutes hemsida ! 

 

 
Vernissage, Ditt namn - Bim
 

I september hade Amanda Nilsson vernissage för sina bilder på serietecknaren Bim Eriksson som är en del av hennes projekt Ditt namn. Jag sminkade Bim för den fotograferingen och har lagt upp bilderna här om ni inte kommer ihåg. Eventet höll till i Johanna N:s butik som var så snäll och lånade ut smyckena till fotograferingen. Temat för vernissagen var Guld eftersom Bim betyder stor, stark kvinnlig guldgud. Det var guldballonger, gulddraperier och såklart var den mäktiga guldkronan på plats. En fantastiskt kul kväll med skönt häng!

 

Amanda förbereder det sista.

Bim ställde ut sina printar och hade dom till försäljning. 

Miguel kom förbi med present. 

Min roomie Rebecca. 

jeanetteseflin_guldfest07.jpg

Johanna N:s smycken.

En pytteliten guldananas. 

jeanetteseflin_guldfest09.jpg

David

Bim 

VSCO
 

Jag fick nyligen ett väldigt fint mail från VSCO som jag använder för att redigera mina instagrambilder där dom skrev:  Jeanette Seflin, your images has been selected for the curated  VSCO GRID, a collection of the finest mobile imagery on the internet.

Så gå in på deras blogg och bli inspirerad av hur mycket fantastiskt fina bilder folk tar där ute i världen med sina mobiler.