Surfa i Norrland på vintern

Surfa i Norrland på vintern
 

En blåsig decemberdag står jag precis vid vattenbrynet med långkalsonger, raggsockor, två lager tröjor, vinterjacka, mössa, vantar och tittar på när dom andra kastar sig i det kalla vattnet och simmar iväg. Vattnet som inte är mer än några få grader varmt.

 
 

Efter en timmes bilresa norrut längs med kusten från Sundsvall är vi framme vid badplatsen vars strand som just nu ligger öde. Vi passerar en dunge med träd när vi går från den parkerade bilen och kommer ut på andra sidan där Bottenhavet breder ut sig. Långt där ute ser man små svarta figurer som surfar och när vi närmar oss vattnet börjar vi känna dom kalla vindarna.

 
 

Jag följde med mina vänner som är så passionerade för surfen att inget håller dom tillbaka, jo det skulle kanske vara att vattnet frös till is. Att surfa under mellandagarna är inga problem. Vi som inte kastade ut oss i vattnet hängde i vindskyddet som var en perfekt utkiksplats för att titta på. 

Hunden Smillas öron fladdrade i vinden.

 

Kalle gör sig redo.

Sanna

Du hittar mig även här: