En sammanfattning av resor jag gjorde under 2015

En sammanfattning av resor jag gjorde under 2015
 

Hej 2016! Som man bör eller det faller sig nog rätt naturligt att blicka tillbaka på det föregående året nu när man befinner sig i dom första dagarna i ett svinkallt januari. Vaknade upp idag med -14 grader runt husknuten. 

2015 har varit ett omvälvande år där jag tog examen som kommersiell fotograf från yrkeshögskolan Fotoskolan Sthlm. Slutade jobba som fotografassistent. Startade mitt egna företag. Börja frilansjobba som fotograf och makeup artist. Startade ett konstkollektiv. 

Men även på resefronten har det hänt väldigt mycket, cirka en resa i månaden mellan april till december har jag lyckats få till. Resorna har tagit mig till andra länder i Europa men har även upptäckt platser här i Sverige som jag aldrig besökt innan. Här kommer en kort sammanfattning på dom resor jag gjorde under året 2015. 

 APRIL - KÖPENHAMN

Flög ner till Köpenhamn för att jobba som fotografassistent på en modefotografering i  studion The Lab. 

 
 

MAJ - BARCELONA

Månaden efter jobbade jag igen som fotografassistent men denna gång på en reklamfilmsinspelning i Barcelona och bodde på det femstjärniga Mandarin Oriental, vilket var helt fantastiskt!

 
 

JUNI - KÖPENHAMN

Tillbaka till Köpenhamn och samma studio The lab som har peppig neonskylt på toaletten. Vi hann klar med fotografering en dag tidigare än planerat så jag hade tid att upptäcka Glypoteket som verkligen är en oas i staden. 

 
 

JULI - FRANKRIKE & SPANIEN

CAPBRETON. 

Jag och David började resan med att hälsa på mina vänner Sanna och Kalle som hade flyttat ner till södra Frankrike för att vara nära till surfen. Vi bodde på det mysiga surf lodgen Surf'n wood som bara låg nått kvarter bort från deras lilla lägenhet. David hade drömt sen han var barn att surfa och nu var det ett ypperligt tillfälle för honom att testa det för första gången. 

 
 

BIARRITZ.

Kärade ner mig totalt i den här staden som var helt trollbindande vacker i solnedgången. Definitivt en plats jag kommer resa tillbaka och spendera några dagar i. 

 
 

SAN SEBASTIAN, SPANIEN

Vi tog en liten roadrip ner till San Sebastian i Spanien för att äta tapas till lunch.

 
 

BORDEAUX. 

Vi tog tåget norrut och tog oss till Bordeuaux för att hälsa på min kompis Simon som bor där. Spenderade kvällar med att dricka pastisse och titta ut över franska hustak. 

 
 

AUGUSTI - GOTLAND

Min kompis Tyra hade hyrt en stuga i Rute på Gotland där jag och tre andra tjejer isolerade oss lite från omvärlden. Mediterade, målade, cyklade på utflykter och upptäckte ön

 
 

SEPTEMBER - KÖPENHAMN

Åkte återigen till Köpenhamn för tredje gången för året men denna gång inte via jobbet. Denna gång tog jag en weekend med mina sju vänner som jag hängt med i cirka 15 år. Vi skippade att ge varandra presenter nu när alla fyllde 30 år under 2015 utan sparade istället pengarna till den här resan vi gjorde ihop istället. Bästa presenten!

 
 

NOVEMBER - VÄRMLAND & RIGA

VÄRMLAND. 

Min kompis Eleonor har skaffat sig en hus i dom värmländska skogarna och det var jag så nyfiken på så jag hoppade på bussen och spenderade en helg där. Vi spelade kort, tog långpromenader i skogen, hittade vargbajs vid huset, åkte på loppisar och busade med hennes hund Chance. 

 
 

RIGA.

David hade vunnit en kryssning till Riga där vi i november anlände en lördagsmorgonen till ett iskallt men vackert Riga. Vi promenerade runt i staden, gick vilse, hittade fantastiska hus som jag hade kunnat flytta in på ett ögonblick, second hand fyndade och åt god mat. 

 
 

DECEMBER - MATFORS

Åkte upp till Norrland för att fira jul i Matfors med min mamma. Spenderade mycket tid i att gå upp och ner för berg, följa skoterspår, gå lite vilse och återupptäcka hur fint det är där ute i skogen. 

 

Du hittar mig även här: